Nieuws
rss


 

04.07.2013

Withofs Transport Eerste Renault Trucks T

Eerste Renault Trucks T

EERSTE VIER Renault Trucks T VOOR WITHOFS TRANSPORT

EERSTE VIER RENAULT TRUCKS T, VOOR WITHOFS TRANSPORTWithofs Transport bestaat sinds 1930 en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround onderneming, die streeft naar een echt partnerschap met de industrie voor alles op het gebied van logistiek. Gino Withofs is algemeen directeur en vormt de derde generatie die aan het hoofd staat. Hij heeft onlangs besloten tot de aanschaf van vier Renault Trucks T, die in januari 2014 deel zullen gaan uitmaken van het wagenpark. Het betreft de eerste order in België voor dit nieuwe model.

Gino Withofs: “In 1977 hebben wij onze eerste Renault truck aangeschaft, een Berliet en vanaf dat moment zijn we Renault Trucks eigenlijk altijd trouw gebleven. Ons volledige wagenpark van 65 trucks bestaat uit Renault Premiums. We hebben louter goede ervaringen met het merk.”

Het zal nauwelijks verbazing wekken dat een dergelijke loyale klant vanaf januari jl. heeft meegedaan aan de omvangrijke fieldtests van Renault Trucks, deze werden uitgevoerd met gecamoufleerde trucks. Gino Withofs heeft zelf ook achter het stuur gezeten en praat dus uit eigen ervaring, als hij vertelt over de Renault Trucks T. “Iedereen binnen Withofs Transport was direct verkocht vanaf het moment dat we erin konden testrijden. De chauffeurs met name zijn lyrisch over het volume in de cabine van de nieuwe truck. In willekeurige volgorde zijn de loftuitingen over het nieuwe model van toepassing op de verlengde deurstrip, de grotere kasten om de schoenen in op te bergen, terwijl ook de beenruimte nog enorm is toegenomen.”

Brandstofzuinig

De beloofde zuinigheid en besparing op brandstof is in de testperiode volledig waargemaakt. Gino Withofs: “Je moet bedenken dat we hebben gereden in gecamoufleerde testtrucks en vooral op de trajecten, die we ook normaal afleggen. Het brandstofgebruik zat meteen goed. Sinds juni hebben wij inmiddels kennis kunnen nemen van de spoilerset en ook dat ziet er fantastisch uit. Het gevolg is dat de truck nu circa 28,5 liter verbruikt, waar we normaliter 30,5 liter gebruiken. Het feit dat de trucks gecamoufleerd waren, betekent dat nog niet optimaal gebruik is gemaakt van de aerodynamica, dus dat belooft nog wat, nu het design van het nieuwe gamma ook zichtbaar is geworden.”

Over Withofs Transport

De missie van Withofs Transport is ‘indistributie’, een samentrekking van de woorden ‘industrie’ en ‘distributie’, die aangeeft dat de corebusiness van de onderneming bestaat uit de distributie van droge en vloeibare bulkstoffen via het nationaal en internationaal wegtransport van en naar de industriële bedrijven. Het bedrijf streeft ernaar de klanten zo veel mogelijk te ontzorgen.

rss