Reveal your eco-driver instinct

De Optifuel Challenge, een wedstrijd rond ecologisch rijden die in 2012 in het leven werd geroepen, illustreert perfect in welke mate Renault Trucks zich samen met de chauffeurs inzet om het verbruik vanaf de eerste kilometer duurzaam te verlagen dankzij een globale benadering voor voertuig, chauffeur en services. Aan de vorige editie namen 3.000 chauffeurs van 2.300 bedrijven uit 29 landen deel.De winnaar van de internationale finale rijdt naar huis met een nieuwe Renault Trucks T High

 

De chauffeur die erin slaagt om de eerste podiumplaats te bemachtigen, krijgt de eer om zijn land te vertegenwoordigen op de internationale finale in oktober 2019. De grote winnaar van de internationale finale rijdt naar huis met een nieuwe Renault Trucks T High.

De Renault Trucks T High 2019 verbruikt tot 3% minder tegenover de vorige generatie. Met de Optifuel Challenge toont de Franse constructeur wat hij het allerbelangrijkste vindt: een voortdurende verbetering van de energie-efficiëntie van zijn voertuigen.

 

 

OVER DE OPTIFUEL-OPLOSSINGEN

 

Optifleet: bespaar tot € 5.000 per jaar en per voertuig

Dankzij verschillende modules sturen de vlootbeheerders hun activiteiten in real time en kunnen ze hun belangrijkste onkostenposten beheersen. Ze kunnen het verbruik van hun voertuigen volgen (Check), hun vloot in real time lokaliseren (Map), de rijtijden, ook in real time, volgen en op afstand de gegevens van de tachograaf en de bestuurderskaarten downloaden (Drive).

Optifuel Programme: bespaar tot 15% brandstof

Optifuel Programme is de globale oplossing om de brandstofkosten in uw bedrijf te verminderen. Het programma combineert Optifuel Training en Optifuel Infomax en is bedoeld voor lesgevers en vlootbeheerders die de chauffeurs op hun beurt kunnen opleiden.

 

Optifuel Handover: optimaal gebruik van het voertuig vanaf de eerste kilometer

Overdrachtprogramma van het voertuig voor een optimaal gebruik vanaf de eerste kilometer.

 

Optifuel Training: opleiding voor rationeel rijgedrag

Optifuel Training is een opleidingsmodule voor chauffeurs waarmee ze leren rationeel te rijden en de aandrijflijn duurzaam te gebruiken.

 

Optifuel Infomax: uw verbruik registreren en uw rijgedrag analyseren

Optifuel Infomax is een gedetailleerde software om rijgedrag en verbruik te analyseren.

 


Meer informatie vindt u op de pagina van Optifuel Solutions.