Over ons

Design

renault trucks style

DESIGN TEN DIENSTE VAN BRANDSTOFBESPARING

Creativiteit in design weerspiegelt de toekomst en de smaak van onze klanten.

2012 - Op de IAA in Hannover heeft Renault Trucks een ontwerpstudie gepresenteerd op basis van een vrachtwagencombinatie die volledig gericht is op brandstofbesparing. Edele materialen, een doorgedreven aerodynamica en technologische vernieuwingen komen samen in dit voertuig, dat bedoeld is om Renault Trucks op lange termijn een mijlpaal te bezorgen op het vlak van brandstofbesparing.

“Het werk rond de CX/03 is een industriële ontwerpstudie en geen stijlstudie”, waarschuwt Hervé Bertrand, directeur ontwerp bij Renault Trucks. Dit voertuig past in de lijn van eerdere onderzoeken van Renault Trucks, zoals Optifuel Lab. “Het is de bedoeling dat met dit onderzoek het toppunt van brandstofbesparing behaald wordt”, gaat Hervé Bertrand door, “en dat er op lange termijn een mijlpaal behaald wordt voor toekomstig onderzoek.” Daarom heeft elk element van het voertuig een heel precieze functie die voornamelijk ingegeven is door aerodynamica en de efficiëntie.

De stijl van Renault Trucks draait om het integreren van de eisen van toekomstige gebruikers bij het ontwerp van voertuigen.

Le design Renault TrucksVermogen en ontwerpen, dynamiek van de vormen, kracht en persoonlijkheid van de voorzijde, soepelheid: het ontwerp van het Renault Trucks gamma geeft elk van de modellen een eigen karakter.

 

Creativiteit in design weerspiegelt de toekomst en de smaak van onze klanten.

Le design Renault TrucksDe creatie van de truck van de toekomst is een complexe materie die een perfecte samenwerking vereist tussen design, ingenieurs en product. Talloze schetsen worden gemaakt door de designers van Renault Trucks en ondergaan een selectie om de verschillende richtingen van de nieuwe concepten te bepalen.

Het gaat er niet enkel om de toekomstige lijnen uit te tekenen, maar ook om het interieur en de buitenkant te bepalen, de sfeer, de details van de onderdelen die opengaan (deuren, ruiten, daken, laadkleppen,…) en alle andere elementen, dat alles om de technische architectuur en vernieuwing te onderstrepen. Deze factoren zullen bepalend zijn voor de toegevoegde waarde in de toekomst.

 

De genie van het merk Renault Trucks

Le design Renault TrucksHet design is een essentieel element voor de identiteit van de voertuigen van Renault Trucks en het imago naar onze klanten toe. De ruit, het embleem van kwaliteit, staat synoniem voor de Franse creativiteit over de hele wereld. Renault Trucks drukt zijn stempel via de waarden van het bedrijf: « Een innoverend design, dat warmte uitstraalt en bovendien uiterst efficiënt is ».