#SWITCHTOELECTRIC

Hoe kan ik mijn volledig elektrische vrachtwagen kopen en financieren?

Volledige vrachtwagen
(vrachtwagen + batterijen)
On balance oplossingen Renault Trucks lease
Gespreide betalingen met koopoptie en maximale flexibiliteit. U kunt uw voertuig gebruiken zonder de kopzorgen die met het eigendom gepaard gaan. U heeft de optie het voertuig aan het eind van het contract te kopen. Aanvullende diensten kunnen in het contract worden opgenomen.
Off balance oplossingen Renault Trucks Rent
Zorgeloze financiering. U kunt het voertuig gebruiken zonder de kopzorgen die met het eigendom gepaard gaan. Aan het eind van de looptijd levert u het voertuig weer in.

 

We weten dat de prijs van een elektrische vrachtwagen en de impact daarvan op het globale businessmodel heel wat klanten doen twijfelen om ‘over te stappen op elektriciteit’. We begrijpen dat we hen moeten ondersteunen met financiële oplossingen op maat van hun behoeften. Om zijn klanten in staat te stellen hun energietransitie in alle eenvoud tot een goed einde te brengen, biedt Renault Trucks Financial Services een waaier aan financieringsformules en het is dan ook belangrijk om deze al vroeg in het aankoopproces te bespreken.

De financiële oplossingen kunnen van land tot land verschillen, naargelang de specifieke kenmerken en plaatselijke regelgeving. Toch bieden we drie hoofdformules in functie van de specifieke behoeften van de cliënt en zijn gebruiksgewoonten:

  • Financiële leasing / Renault Trucks Lease : de klant beslist zijn elektrische vrachtwagen te huren en op het einde van de looptijd van het contract kan hij ervoor kiezen om de vrachtwagen in te leveren of te kopen in ruil voor de betaling van de restwaarde.
  • Operationele lease / Renault Trucks Rent : de klant kiest ervoor om zijn elektrisch voertuig te huren en aan het einde van de contractperiode gewoon weer in te leveren.


De kosten van een elektrische vrachtwagen moeten in hun geheel worden bestudeerd, in die zin dat men rekening moet houden met de bezitskosten (Total Cost of Ownership) in plaats van louter met de aankoopprijs. De vrachtwagen is bijzonder economisch: hij vergt weinig onderhoud en ook de brandstofkosten zijn erg laag. Veel landen geven bovendien overheidssubsidies of belastingverlagingen, zoals een hoger afschrijvingspercentage, waarmee rekening moet worden gehouden.