NIEUWS


16.06.2015

7 Renault Trucks T voor Red Bull Racing Team

Formule 1 Grand Prix transport

Zeven Renault Trucks T 520 High werden geleverd aan het Red Bull Racing Formule 1 team. Hun missie: de Red Bull-infrastructuur van de ene Formule 1 Grand Prix naar de andere vervoeren.

Wanneer zeven opleggers zeven containers vervoeren doorheen heel Europa is dat op zich niets ongewoons. Behalve als die zeven containers de onderdelen van de Red Bull Tree House bevatten: het verlengstuk van de stands van het Red Bull Racing Formule 1 team, dat doorheen Europa van de ene Grand Prix naar de andere reist. De Tree House bestaat uit een mobiele werkplaats en een mobiel bureau en vergezelt het Red Bull team tijdens ieder raceweekend doorheen Europa. De vier containers van de mobiele werkplaats bevatten niet alleen klassieke werktuigen, maar ook een 3D-printer die de gewenste onderdelen kan printen. In de racewereld komt het erop aan onmiddellijk te kunnen reageren. De Tree House vertegenwoordigt dus het logische verlengstuk van de Red Bull box. De overige drie containers worden gebruikt als mobiel bureau en bieden plaats aan 35 personen.

Een vloot die exclusief uit Renault Trucks bestaat

Met de levering van deze zeven nieuwe Renault Trucks T 520 High, zet Red Bull zijn jarenlange samenwerking met Renault Trucks verder. De zeven Renault Trucks T 520 High zijn bijzonder goed uitgerust. Denken we maar aan de geavanceerde 13-liter motor van 520 pk in Euro 6-versie en de High Sleeper Cab met een binnenhoogte van 2,05 meter. Schakelen is voor de Red Bull chauffeurs geen enkel probleem dankzij de Optidriver geautomatiseerde versnellingsbak. En vertragen is al even eenvoudig dankzij de Optibrake+ en Voith retarders.