NIEUWS


29.07.2014

COCA-COLA GAAT MET RENAULT TRUCKS NAAR DE FESTIVALS

goede prijs-kwaliteitverhouding

De zomer is in het land en dan volgen in België ook automatisch de festivals. Cola-Cola, die vaak aanwezig is op die festivals, nam begin juli hun nieuwe Renault Trucks D19 Wide in ontvangst. Met dit voertuig gaan zij de festivals voorzien van koelkasten en ander promotiemateriaal.

Coca-Cola Enterprises, Inc. is een van de grootste bottelaars van de merken van The Coca-Cola Company. De onderneming streeft ernaar de beste drankenverkoper met de beste klantenservice te zijn. Ze produceren, verdelen en verkopen de dranken via verschillende kanalen.  Dat doen ze zowel rechtstreeks als onrechtstreeks via verschillende verkooppunten: grootwarenhuizen, kruideniers, horecazaken, ondernemingen, ziekenhuizen, bioscopen, tankstations, sportcentra, pretparken, … en in de zomer ook de festivals.

Duurzaamheid is een belangrijke pijler bij Coca-Cola en zo kwam het bedrijf bij Renault Trucks terecht. “We kozen opnieuw voor Renault Trucks omwille van de goede prijs- kwaliteitverhouding”, aldus Pascal Libens, Fleet Manager Logistics bij Coca-Cola Enterprises. “Overigens hebben we reeds samengewerkt met Renault Trucks en we zijn erg tevreden over de service in hun netwerk.  Het opbouwen van een lange termijnrelatie met zo’n leverancier heeft dan ook onze voorkeur.”ccbe

Coca-Cola Enterprises koos voor de Renault Trucks D19 Wide bakwagen met 320pk. Het voertuig is opgebouwd met een vaste gesloten kastopbouw met laadklep en een verlaagde vangmuilkoppeling om eventueel een wipkar mee te nemen. “We kozen voor dit model omwille van het hoog nuttig laadvermogen, de korte draaicirkel en de grote bodemvrijheid.”

Het voertuig wordt ingezet bij de divisie ‘events’ en het wordt momenteel gebruikt om koelkasten en promotiemateriaal naar verschillende zomer festivals te brengen. “De eerste rit met onze nieuwe vrachtwagen was naar de festivals ‘Les Ardentes’ & ‘Francofolies de Spa’ in het Luikse op 14/07. We vragen altijd naar de feedback van de chauffeurs en die was erg positief. Zij doorkruisen tenslotte elke dag heel het land en ze komen regelmatig op onverharde wegen om te laden en te lossen op festivals. Ze zijn zeer tevreden over het comfort aan boord en over het goede gezichtsveld dankzij het visionportier.”

Het Dour festival is nog maar net voorbij en het komende grote festivals waar Coca-Cola gaat leveren en materiaal ophalen is o.a. Pukkelpop. Naast deze grote nationale events zetten ze de Renault Trucks D19 ook in voor lokale events zoals Sfinks en het Rhythm & Blues Festival omdat ook zij logistieke ondersteuning krijgen van Coca-Cola Enterprises Belgium.

Bekijk meer