NIEUWS


25.03.2015

RENAULT TRUCKS OP INTERMAT

de nieuwigheden van het bouwgamma

Renault Trucks presenteert de nieuwigheden van zijn bouwgamma op Intermat in Paris-Nord Villepinte, van 20 tot 25 april 2015. Op de stand van Renault Trucks (Hal 6, gangpad C, stand 083) worden in het bijzonder de Renault Trucks C XLOAD Betonmixer, de C 8x4 Tridem en de K Xtrem getoond.

Op de internationale beurs voor de bouw- en bouwmaterialenindustrie van 20 tot 25 april 2015 in Paris-Nord Villepinte, presenteert Renault Trucks een groot aantal voertuigen van zijn bouwgamma's C en K. Bovendien nodigt Renault Trucks de klant uit om kennis te komen maken met de nieuwe configuraties van de Renault Trucks C en K en met de bijbehorende services. Dankzij de vele beschikbare uitvoeringen en de modulaire opbouw van de twee gamma's kan Renault Trucks zijn klanten uit de bouwsector, ongeacht hun activiteit, een robuuste transportoplossing bieden die bovendien hun exploitatiekosten reduceert.

Renault Trucks zal op zijn stand een C 8x4 XLOAD tonen (uitgerust met betonmixer). Model C XLOAD is onderwerp geweest van een studie voor de reductie van het leeggewicht, waardoor ondernemers per rit meer beton kunnen meenemen en dus hun productiviteit en rentabiliteit kunnen verhogen.

Ook zal Renault Trucks de C 8x4*4 Tridem tentoonstellen. Dankzij de gestuurde vierde as is de draaicirkel met 90 cm verkort, waardoor de wendbaarheid van het voertuig duidelijk is verbeterd. Dit model wordt ook aanbevolen voor carrosserieën waarbij het gewicht voornamelijk op de achterzijde van het voertuig drukt, zoals bij een platform met kraan, een afzetcontainer, een hefarm of een industriële zuiger.

Klanten met activiteiten in en rondom steengroeven kunnen kennismaken met de K 8x4 Xtrem, die in het bijzonder wordt gekenmerkt door een versterkt chassis en een nieuwe gerobotiseerde Optidriver Xtrem-versnellingsbak waarvan het mechanisme verstevigd is voor dit type van zware toepassingen. De K Xtrem is uitgerust met 24"-banden die voor de weg zijn gehomologeerd. Deze band, die Renault Trucks als eerste in Europa standaard op vrachtwagens heeft geïntroduceerd, verhoogt de laad- en doorwadingscapaciteiten nog verder, dankzij een grotere bodemvrijheid en een gunstiger aangrijppunt en aanloophoek.

Op de stand zal ook een Renault Trucks C 6x4 OptiTrack worden getoond. OptiTrack biedt het voertuig een tijdelijke mobiliteitsverhoging dankzij twee hydraulische motoren in de naven van de voorwielen. Met dit systeem kan men, wanneer dit gewenst is, tijdelijk over volledige tractie beschikken, zonder te maken te hebben met de beperkingen van een "traditioneel" voertuig met aandrijving op alle wielen, vooral op het gebied van brandstofverbruik, laadhoogte, onderhoud- en overgewichtskosten.

Ook de C Cab 2.3 m 6x4 zal op Intermat worden getoond. Dit voertuig is aangepast aan de behoeften van transporteurs die vaak materiaal moeten leveren in stedelijk en voorstedelijk gebied. Dit voertuig is standaard uitgerust met een gerobotiseerde Optidriver-versnellingsbak. Dankzij de beperkte hoogte en breedte van de cabine is dit voertuig bijzonder wendbaar en kan de bestuurder probleemloos talloze malen in en uit de cabine stappen.

In 2013 en 2014 bracht Renault Trucks zijn gehele nieuwe gamma op de Europese markt. Inmiddels heeft het merk de nieuwe vrachtwagens ook in het Midden-Oosten en Afrika gelanceerd, waarmee de mondiale aanwezigheid van het merk opnieuw wordt bevestigd. Renault Trucks zal op Intermat een K introduceren in de configuratie van een 6x4-trekker.

Renault Trucks stelt zijn voertuigen van 20 tot 25 april 2015 voor op Intermat (Hal 6, gangpad C, stand 083).

Onze klanten kunnen ook voertuigen van de bouwgamma's C en K aantreffen op de standen van de carrosseriebouwers waarmee wij samenwerken.