NIEUWS


27.06.2017

Delveau Depannage in Kuringen breidt uit

Renault Trucks C 520 8x4

Groot nieuws in Kuringen. Depannage Delveau, voorheen gespecialiseerd in de depannage van personenvoertuigen, biedt nu ook het takelen van vrachtwagens en bussen aan. Daarvoor breidt het zelf zijn vloot uit met een aantal zware voertuigen, waaronder een Renault Trucks C 520 8x4.

Depannage Delveau uit Kuringen bestaat nu zo’n elf jaar en groeide stelselmatig uit tot een grote speler in de Hasseltse takelscene.  Ze boden tot nu altijd takeling tot 3,5 ton aan en takelden dus vooral personenvoertuigen. Zaakvoerder Geert Delveau vertelt: “Om een totaaloplossing te bieden, moesten we stilaan ook kijken om boven de 3,5 ton te kunnen takelen.”

Zware investering

“Vorig jaar in maart was het moment er om te investeren en uit te breiden, dus dan hebben we de knoop doorgehakt. Hiervoor werd zo’n 800.000 euro vrijgemaakt. We kochten drie nieuwe takelwagens, waaronder één Renault truck. Op dit moment zijn we dus een takeldienst die alle soorten takelingen kan aanbieden: auto’s, zware vrachtwagens, bussen, noem maar op. We zijn er zelfs op voorzien om wagens uit het water te takelen”.

Tot 25 ton

Deze totaaloplossing is ook goed nieuws voor verzekeringsmaatschappijen, leasingmaatschappijen en interventiediensten. Zij kunnen voor elke opdracht bij Delveau terecht. Het zwaarste broertje in de nieuwe vloot is de Renault Trucks C 520 8x4 met 520 pk en een Euro 6 motor van maar liefst 13 liter. Een model dat de vraag naar meerassige voertuigen volgt, ook de reden waarvoor Delveau hiervoor koos.  Deze speciale opbouw werd samen met Falcon (Nederlandse specialist in het opbouwen van takelwagens) tot een goed einde gebracht. Op de vrachtwagen staan twee lieren van elk 24 ton. Daar zit een kraanboom in, die dubbel uitschuifbaar is. De lepel of bril kan vijf meter uitschuiven. Uitgeschoven heeft hij een hefcapaciteit van 10 ton. Ingeschoven kan hij tot 25 ton heffen. Het totaal sleepvermogen van het voertuig is 90 ton.

Naar Europa

“Dankzij dat nieuwe aanbod zien we nu al dat onze vraag verschuift. Voor personenwagens blijven we vooral in het Hasseltse actief. Maar voor het takelen van vrachtwagens worden we nu al in heel België gevraagd. Ook over de grenzen heen gaan we onze klanten takelen indien nodig. Het is de investering dus meer dan waard geweest”, lacht Geert Delveau.

Bekijk meer