NIEUWS


02.02.2017

Depannage 2000 doet het met de Renault Trucks D

Voor wagens ophalen maar ook voor transport

Depannage 2000 heeft een Renault Trucks D 19 Wide in dienst genomen. De vrachtwagen wordt niet enkel gebruikt om wagens op te halen maar ook om andere transporten uit te voeren, bijvoorbeeld voor het leveren van compressoren en generatoren aan petrochemische bedrijven in de Antwerpse haven.

Met veertig voertuigen is Depannage 2000 een grote speler in de takelwereld. “De meeste takeldiensten zijn kleine familiebedrijven met een beperkt aantal wagens, vaak ontstaan uit eenmansbedrijven”, zegt directeur Serge Temmerman. Depannage 2000 was oorspronkelijk ook zo’n familiebedrijf, in 1967 opgericht door Jos Rau. Maar toen het acht jaar geleden werd overgenomen door de Vlaamse Automobilistenbond (VAB) versterkte het zijn positie op de markt.

Om de kwaliteit te garanderen, investeert Depannage 2000 veel in de opleiding van zijn personeel. “Wie hier begint, gaat eerst jaren mee met een ervaren collega. Het zijn gedreven mensen die hun vak graag doen. Dat moet wel want ze moeten in de regen of de sneeuw op de grond liggen en onder voertuigen kruipen.” Daarnaast is er het gespecialiseerde materieel waarin zwaar wordt geïnvesteerd.

Met de aankoop van de D 19 wordt de vernieuwing van de vloot voortgezet. De D 19 heeft een korte draaicirkel, een korte vooroverbouw en een compacte cabine. Daarom wordt hij voor depannage vooral ingezet in de Antwerpse binnenstad waar een goede wendbaarheid een sterke troef is. “Vooral ’s avonds maken auto’s, die op de hoek van een straat geparkeerd staan, het onze chauffeurs moeilijk om de straat in te rijden”, zegt Serge Temmerman. “Dan zijn de afmetingen van de D 19 een groot voordeel.” Met zijn twee opstaptreden is de cabine ook heel makkelijk toegankelijk voor de chauffeur.

PTO

De Renault Trucks D 19 Wide kan lasten aan tot 7 ton. Dat kunnen voertuigen zijn maar evengoed andere transporten zoals mobiele flitspalen, generatoren of compressoren. De plateauwagen is daarvoor uitgerust met een kraan die de lasten op de wagen tilt. Daarnaast heeft de D 19 ook nog een bril om voertuigen te slepen. De Renault Trucks D legt jaarlijks 40.000 tot 45.000 kilometer af maar door het gebruik van de PTO heeft de motor zowat het dubbele op de teller staan. “Ieder uur dat de PTO werkt komt overeen met 50 kilometer.” Om zowel de man als de machine tevreden te stellen, wordt zoveel mogelijk één chauffeur gekoppeld aan één voertuig. Dat is ook zo voor de D 19.

De Renault Trucks D 19 Wide werd aangekocht bij Van Hove Truck Center Antwerpen in Wommelgem die in juni 2016 uitgeroepen werd tot Super Best Dealer 2016. “Dat verbaast me niet”, zegt Serge Temmerman. “Ook voor ons is dat een heel goede garage. We laten er het volledige onderhoud doen.” Depannage 2000 koopt alle voertuigen aan en doet ze na zeven jaar van de hand. “Die zijn dan nog in goede staat. We moeten ook geen moeite doen om ze te verkopen, belangstellenden komen hier geregeld langs met de vraag of we er geen verkopen.”

Bekijk meer