NIEUWS


25.10.2016

Drie Renault Master Clickloader voor Mireille

Voor een grotere rendabiliteit en het ecologische aspect

De onderneming Mireille, dat onder andere gespecialiseerd is in werkkledij, heeft zijn zinnen gezet op de combinatie van de Renault Master en een Clickloader-opbouw. Hiermee mikt het bedrijf op een grotere rendabiliteit, maar het ecologische aspect speelt ook een belangrijke rol. De onderneming is momenteel volop bezig deze combinaties uit te proberen.

Het bedrijf begon in 1955 als wasserij. Ondertussen is het aanbod gigantisch toegenomen. Mireille beschikt momenteel over een uitgebreid aanbod aan goederen en diensten voor de B2B-markt (kleinhandel, industrie, KMO’s, openbare diensten). Het aanbod bestaat onder meer uit het onderhoud en verkoop van werkkledij, werkschoenen, werkhandschoenen, vloertapijt, veiligheidsbrillen, kledijkasten, enz… De onderneming stelt 250 personeelsleden tewerk, goed voor een jaarlijkse omzet van 17 miljoen euro. De productiefaciliteiten en de magazijnen bevinden zich in Heusden-Zolder, terwijl de distributie-activiteiten zich in Merchtem en Heusden-Zolder situeren. Het wagenpark bestaat uit 58 voertuigen, waaronder 38 bestelwagens en 2 trekker-oplegger combinaties. Met deze vloot worden de meer dan 9.000 klanten in België bediend.

60% meer laadvolume

Het voertuigenpark bestaat onder meer uit 5 ‘Renault Trucks’: 1 bakwagen en 4 bestelwagens, waaronder dus de drie nieuwe Masters. Willy Bellinkx, general manager: “Renault Trucks was in staat om te beantwoorden aan onze behoefte: een voertuig voor een rijbewijs B, maar met een nuttig laadvermogen dat groter is dan de conventionele bestelwagen van 3,5 ton. Een dergelijk voertuig volstaat momenteel niet meer.”

Het bedrijf had bijvoorbeeld voor bakwagens kunnen kiezen, maar de directie van Mireille was hier niet happig op. Men vreesde namelijk voor hogere exploitatiekosten en er waren vraagtekens bij de flexibiliteit en de wendbaarheid van dergelijke voertuigen. Op dat moment leerde Mireille het Clickloader-concept van carrosserie A&C Noyens kennen, gekoppeld aan een Master van Renault Trucks. Dit concept combineert het beste van twee werelden: de afmetingen en de wendbaarheid van een bestelwagen in combinatie met het laadvolume van een distributievrachtwagen. Een geslaagd huwelijk volgens Willy Bellinkx: “Het verbruik is vergelijkbaar met dat van een doodgewone bestelwagen, terwijl het netto laadvolume er met meer dan 60% op vooruitgaat. We zijn momenteel drie Master Clickloader aan het testen. Als de test positief uitdraait, zullen we onze bestelwagens geleidelijk aan vervangen door dergelijke combinaties. Deze investeringen kaderen bovendien perfect in het ecologisch beleid van ons bedrijf. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld al de volgende maatregelen genomen: een strenge controle op het brandstofverbruik, ecodrive-opleidingen voor de chauffeurs en een optimalisatie van de voertuigrondes. Tijdens de afgelopen 11 jaar is het brandstofverbruik per 1.000 kg linnen met 32,5% gedaald.” De general manager hecht ook heel veel belang aan de rol van de chauffeurs in de dienstverlening: “We kunnen terugvallen op goed opgeleide chauffeurs. Ze zijn een belangrijke schakel in de service ten aanzien van onze klanten. De klantgerichte aanpak van onze werknemers verschilt van de aanpak van vrachtwagenbestuurders. Onze chauffeurs zijn hoofdzakelijk bij de klanten, terwijl truckchauffeurs voornamelijk achter het stuur zitten.”

Renault Trucks garage Bielen uit Heusden-Zolder is de erkende concessiehouder van Mireille. Willy Bellinkx beklemtoont de kwaliteit van de samenwerking: “We kennen elkaar al jaren, onder andere via de aankoop van onze vrachtwagen van Renault Trucks. Bovendien zijn de vestigingen van Bielen in Heusden-Zolder en Sint-Truiden al heel lang klant bij ons. Ik ken Tony Bielen al meer dan 20 jaar via de industrieclub Lummen – Heusden-Zolder. We waren er allebei lid toen deze vereniging werd opgericht. Nathalie Druyts, de medewerkster van Bielen, heeft ons de juiste oplossing op het juiste moment voorgesteld. Ze heeft het dossier bovendien uitstekend opgevolgd.”

Kort overzicht van het Clickloader-concept van A&C Noyens

  • Combinatie BE-trekker en BE-oplegger van A&C Noyens
  • Nuttig laadvermogen: tot 3.900 kg
  • Vrijgesteld van kilometerheffing
  • Compacte en wendbare combinatie
  • Europese homologatie
  • Merk trekker: Master by Renault Trucks
Bekijk meer