Nieuws


06.05.2014

DVST BREIDT UIT MET 2 TREKKERS VAN RENAULT TRUCKS

overtuigd dat ook de service na verkoop in orde zal zijn

DVST International kocht als eerste in België 2 trekkers met 520 pk van het type Renault Trucks T. Een goede prijs-kwaliteitverhouding, afwerking en restwaarde waren de doorslaggevende factoren. Bij de aflevering was een van de Renault Trucks hostessen aanwezig.


DVST International Transport & Forwarding is niet zomaar een transport bedrijf, zegt zaakvoerder Stefaan De Vlaminck. “We focussen ons op 3 belangrijke pijlers binnen transport: temperatuur geleide transporten, express zendingen en tautliner/huif.” In maart vorig jaar verhuisde het bedrijf haar kantoren naar de transportzone LAR in Rekkem.  “Door onze snelle groei en op vraag van onze klanten moesten we uitbreiden. We hebben nu ook een magazijn ter beschikking. Dat biedt ons tal van opportuniteiten en het biedt ook voor onze klanten meer mogelijkheden.”
Het bedrijf heeft al 10 jaar goede contacten met de familie Vansteeland. Het kwam echter nooit tot een samenwerking. Tot op Matexpo 2013, waar in het bijzijn van de hostessen van Renault Trucks, de aankoop finaal werd beslist. Als ludieke knipoog was een van de hostessen dan ook aanwezig tijdens de aflevering van de nieuwe Renault trucks.
Stefaan De Vlaminck legt uit: “Ik ken Geert Vansteeland al een tiental jaar maar hij heeft nooit aangedrongen om te verkopen en dat stel ik ten zeerste op prijs. Ik ben uiteindelijk zelf overgestapt naar Renault Trucks omdat hun nieuwe gamma de juiste uitstraling heeft die ik zocht. Bij Vansteeland apprecieer ik de familiale sfeer bij de onderhandelingen en de verkoop, dat miste ik bij andere merken. Bovendien ben ik er van overtuigd dat ook de service na verkoop in orde zal zijn.”

Samen met de chauffeurs heeft DVST gekozen voor de high sleeper cab omdat comfort, een goede zithouding en slaapruimte zeer belangrijk zijn aangezien ze er met twee chauffeurs dag in dag uit in leven. Chauffeur Bart Marchand getuigt na een eerste ritje: “De Renault Trucks T schakelt heel erg stil en vlot en wat opvalt is de geruisloze cabine, toch een niet onbelangrijk detail! Hij blijft ook mooi recht op de weg, hij slingert helemaal niet. Zoals het er nu naar uit ziet denk ik dat we op termijn goede verbruik cijfers gaan halen.”
De nieuwe Renault Trucks T’s zullen worden ingezet voor gekoeld transport van en naar Zuid-Europa en Scandinavië. “Binnen het koeltransport hebben we onze vaste klanten waarvoor we groenten, fruit en planten vervoeren. Het gebeurt dat onze trucks gezien worden tijdens een opdracht en dat we gecontacteerd worden voor een nieuwe opdracht. Service en kwaliteit is wat we willen uitstralen en dat komt met deze nieuwe Renault trucks helemaal goed!”, besluit Stefaan De Vlaminck.