NIEUWS


27.10.2014

EEN ALLESOMVATTENDE AANPAK VAN DE VERBRUIKSVERMINDERING

RENAULT TRUCKS T OPTIFUEL

De Renault Trucks T is voortaan verkrijgbaar in een Optifuel-versie. Een allesomvattende aanpak die erop is gericht om het verbruik vanaf de eerste kilometer te beperken en die de kwaliteiten van de Renault Trucks T, aerodynamische uitrustingen, intelligente technologieën en speciaal daarvoor bestemde services verenigt.

Omdat diesel een van de grootste uitgavenposten van de transporteurs is, heeft Renault Trucks van bij het ontwerp van het T-gamma de brandstofbesparing als streefdoel centraal gesteld. Het unieke design van de cabine en elk onderdeel van de aandrijflijn werden ontworpen met als doel de brandstofbesparingen te bevorderen en van dit voertuig een echte resultaatverantwoordelijke eenheid te maken.

Renault Trucks zet als pionier inzake verbruiksvermindering zijn in 2009 met de Renault Premium Optifuel begonnen benadering voort en lanceert nu de Renault Trucks T Optifuel-serie, die een voertuig dat met de beste technologieën is geconfigureerd, koppelt aan een speciaal daarvoor bestemd dienstenaanbod. Dankzij het totaalaanbod van de Renault Trucks T Optifuel verwezenlijkt de transporteur besparingen over de hele periode waarin hij het voertuig in bezit heeft, en dit vanaf de eerste kilometer.

Succesvol zijn inzake brandstofverbruik betekent in de eerste plaats beschikken over een op de juiste wijze geconfigureerd voertuig. De Renault Trucks T Optifuel is verkrijgbaar in een versie met een DTI 11 van 430 pk en een versie met een DTI 11 van 460 pk en omvat standaard alle aerodynamische uitrustingen (dak spoiler en zij-skirts, in de koplampen geïntegreerde spoilers, portierverlengingen, een gestroomlijnde carrosserie opzij) om de luchtpenetratie van het voertuig te maximaliseren. De truck is tevens standaard uitgerust met een combinatie van intelligente technologieën die werden verenigd in het Fuel eco-pakket (Power-modusuitschakeling, eco cruise control met een Optiroll-modus met gestuurde vrijloop, een uitschakelbare luchtcompressor, een stuurbekrachtigingspomp met variabel debiet, automatisch afzetten van de motor). Standaard is het voertuig geconfigureerd met een snelheidsbegrenzing van 85 km/h.

Optifuel

Om het gewicht te optimaliseren beschikt de Renault Trucks T Optifuel over verschillende aluminiumonderdelen (luchttanks, brandstoftanks, velgen, beugel met aansluitingen voor het remsysteem van de oplegger). Tot slot is het voertuig nog uitgerust met banden met een lage rolweerstand.

 

Niettemin volstaat een geoptimaliseerde vrachtwagen niet om het verbruik blijvend te verminderen. Daarom wordt de Renault Trucks T Optifuel geleverd met een module voor een opleiding tot zuinig rijden, evenals met software voor het opvolgen en analyseren van de rij modi van de chauffeurs (Optifuel Programma).

Deze opleiding, die door Renault Trucks-experts wordt gegeven met de voertuigen van de klant en in de eigen bedrijfsomstandigheden van de klant, is onmisbaar  om de verbruiksvermindering blijvend te maken. De Optifuel Infomax-software maakt het mogelijk om het verbruik van een voertuig op basis van meer dan 70 criteria afzonderlijk te bekijken en te analyseren, en zo gemakkelijk de punten te identificeren waarop chauffeurs zich nog kunnen verbeteren.

Met het Optifuel Programma worden chauffeurs betrokken bij de benadering van hun onderneming en worden ze echte hoofdrolspelers bij de verbruiksvermindering van hun voertuig. Deze combinatie van opgeleide chauffeur/geoptimaliseerd voertuig zal de transporteur in staat stellen om van de voertuigen van zijn wagenpark echte resultaatverantwoordelijke eenheden te maken en zo zijn bedrijfskosten snel en blijvend te verlagen.

Om het brandstofverbruik van de voertuigen van zijn wagenpark nog verder terug te dringen en zo de rentabiliteit ervan nog te doen toenemen kan de transporteur optioneel nog Optifleet activeren, de wagenparkbeheersoplossing van Renault Trucks. Deze software, die in de vorm van vier modules wordt aangeboden, stelt de transporteur in staat om zijn voertuigen in real time te geolokaliseren (Map-module), de technische gegevens vanop afstand te raadplegen (Check-module), informatie over de rijtijden op te vragen en gegevens te archiveren (Drive-module). Dankzij Optifleet blijft de chauffeur in contact met zijn thuisbasis en kan hij/zij communiceren via elektronische berichten (Link-module).

Tot slot zijn tevens de Start&Drive onderhoudscontracten beschikbaar om de prestaties van de voertuigen op lange termijn te garanderen.

Bekijk meer