NIEUWS


18.03.2014

EEN WEBSITE OM DE MILIEUVOETAFDRUK VAN RENAULT TRUCKS-VRACHTWAGENS TE BEREKENEN

EcoCalculator

Renault Trucks zet zijn internetsite EcoCalculator online. Zoals de toepassing met dezelfde naam, laat de website toe om de milieuvoetafdruk van vrachtwagens te berekenen: de hoeveelheid uitgestoten CO2 voor iedere transportopdracht, de brandstofbesparingen en de vervuilende uitstoot die de transporteurs kunnen realiseren. Voor Europese openbare aanbestedingen maakt de website het tevens mogelijk om de kosten van de vervuilende uitstoot van de voertuigen over de gehele levensduur te berekenen. De website is te vinden op het adres: www.ecocalculator.renault-trucks.com.

Eco CalculatorAls aanvulling op de EcoCalculator-app heeft Renault Trucks net een internetsite gelanceerd: www.ecocalculator.renault-trucks.com. Zoals de toepassing is de website gratis en beschikbaar in 22 talen. De EcoCalculator is een eenvoudig en snel, speels opgevat rekeninstrument bestemd voor bedrijfsleiders, zelfstandige chauffeurs, wagenparkmanagers of de bestuurders zelf. Het kan voor alle Renault Trucks-voertuigen gebruikt worden, ongeacht hun aandrijvingswijze of hun Euro-normniveau.

Alle verkregen resultaten kunnen worden opgeslagen als een volledig overzicht in pdf- of Excel-formaat, of rechtstreeks per e-mail worden verzonden. Om ten slotte een complete service aan te bieden geeft de website informatie over de Optifuel Solutions van Renault Trucks om het energieverbruik te verlagen, en is er tevens het 'EcoMag'-magazine waarin de gebruikers informatie terugvinden over het wegtransport en het milieu.

EcoCalculator maakt het in de eerste plaats mogelijk om de milieuvoetafdruk van een voertuig of een wagenpark te berekenen. Na de invoer van verschillende elementen (brandstoftype, gemiddeld verbruik, motor, enz.) kan de manager onmiddellijk de financiële winst en de milieuvoordelen van een daling van het brandstofverbruik bekijken. Vervolgens kan hij zeer nauwkeurig zijn besparing in euro berekenen en de winst voor het milieu meten voor ieder van de vervuilende stoffen waarop de Euro-normen van toepassing zijn (stikstofoxiden, koolmonoxide, koolwaterstoffen en deeltjes) en voor de CO2-uitstoot. Deze berekening kan worden gemaakt voor om het even welke energie die in het voertuig wordt gebruikt (diesel, aardgas, B30, hybride of elektrisch).

EcoCalculator kan ook de uitgestoten hoeveelheid CO2 berekenen voor ieder transport dat het bedrijf verzorgt. In Frankrijk is dit meetinstrument sinds 1 oktober 2013 verplicht geworden. Het betreft alle transportopdrachten met een vertrek- of aankomstpunt in Frankrijk.

Door ook hier weer de kenmerken van het voertuig (kilometerstand, motortype, verbruik, enz.) in te voeren, verkrijgt de manager ogenblikkelijk het uitgestoten CO2-niveau van de transportopdracht. De berekeningen van de toepassing zijn gebaseerd op de gebruiksfase van het voertuig en op de energieproductie. De gebruikte coëfficiënt is de coëfficiënt die de Franse overheid in april 2012 heeft verstrekt.

Eco CalculatorMet de derde en laatste functie van de toepassing is het ook mogelijk om de kosten van de uitstoot van vervuilende stoffen van de voertuigen over hun gehele levensduur te berekenen. Deze berekening is belangrijk voor de bedrijfsleiders en het verdeelnetwerk van voertuigen, omdat ze verplicht is voor alle openbare aanbestedingen binnen de Europese Unie. Dankzij EcoCalculator beschikken de transporteurs ook hier over een eenvoudige en efficiënte tool die het emissieniveau en de bijbehorende kosten in euro verstrekt. De berekeningen zijn enkel gebaseerd op de gebruiksfase van het voertuig, zoals voorzien door de wetgeving, op de gegevens van de Renault Trucks-motoren (waarvan de emissieniveaus onder het door de normen opgelegde niveau kunnen liggen), op de gegevens van het 'Agence de l’environnement et de la maîtrise de l’énergie' [Frans milieu- en energiebesparingsagentschap] (ADEME) en de 'Base Carbone' [koolstofcoëfficiënt] voor voertuigen op aardgas, evenals op de waarden die door de Europese richtlijn 2009/33/EC verstrekt worden.

De EcoCalculator-toepassing kan gratis worden gedownload via de AppStore (http://bit.ly/ToBXJ2) en Google Play (http://bit.ly/TlBUug).

Renault Trucks is een van de allereerste constructeurs geweest die smartphone-toepassingen ontwikkeld heeft om vrachtwagenchauffeurs en beroepsvervoerders bij hun dagelijkse werk te begeleiden. Momenteel biedt de constructeur elf toepassingen aan in de AppStore en op Google Play: http://www.nl.renault-trucks.be/trucker-apps/

 • The Range (gratis): om zeer eenvoudig het volledige nieuwe Euro 6-gamma van Renault Trucks te ontdekken.
 • Optimum Magazine (gratis, alleen op iPad): de verrijkte versie van het gedrukte magazine voor Renault Trucks-klanten, met veel interactieve inhoud ontwikkeld in samenwerking met Adobe.
 • Cost Saver (gratis): om de totale gebruikskosten van de voertuigen te beperken op basis van de specifieke verplichtingen waaraan iedere transportondernemer moet voldoen.
 • EcoCalculator (gratis): een rekeninstrument om de invloed op het milieu van een Renault Trucks-voertuig of een wagenpark in te schatten en om de financiële winst van een daling van het brandstofverbruik te berekenen.
 • Truck Fuel Eco Driving (gratis): een spel om zuinig rijden onder de knie te krijgen.
 • NavTruck (betalend): het bijzondere gps voor zware vrachtwagens dat de bestuurder tijdens het rijden tips geeft om het brandstofverbruik te verminderen.
 • Time Book (gratis): het rijtijdenboekje van de 21e eeuw dat de rust- en rijtijden bijhoudt.
 • DeliverEye (gratis): de toepassing die u in staat stelt om een foto met de datum, het uur en de plaats te versturen in geval van vertraging of beschadigde goederen.
 • Renault Trucks-netwerk (gratis): om met één klik alle verkoop- en servicepunten terug te vinden.
 • Renault Trucks Racing (gratis): het vrachtwagenracesimulatiespel dat ook in hoge definitie op iPad beschikbaar is.
 • Fotoalbum bestuurders / Truckers Gallery (gratis): een fotoalbum waarmee u uw passie kunt delen, met foto’s van vrachtwagens uit de hele wereld.

Over Renault Trucks

Renault Trucks biedt een uitgebreid voertuigengamma – van 2,8 tot 120 ton – geschikt voor leveringen in de stad, goederendistributie, constructie en lange afstandsvervoer. Het volledige gamma, van de Renault Master tot de zwaarste bouwvoertuigen, is in meer dan 100 landen verkrijgbaar. Sinds 2011 is Renault Trucks de op één na grootste onderneming binnen de Volvo Group, een van ’s werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Renault Trucks legt bij de ontwikkeling van haar producten de focus op brandstofbesparing – en daarbij CO2 uitstoot – en de ontwikkeling van alternatieve oplossingen dan diesel.

Links

Voor meer informatie