Nieuws


08.04.2014

EERSTE RENAULT TRUCKS D VOOR LIS TRANSPORT

LIS TRANSPORT NEEMT EERSTE RENAULT TRUCKS D IN DIENST

Renault Trucks dealer Van Hove heeft vier distributievoertuigen verkocht aan LIS Transport uit Sint-Katelijne-Waver. Het gaat om de eerste Euro 6-voertuigen van de D Range die in België werden geleverd. “We hebben bewust voor Euro 6-vrachtwagens gekozen”, zegt afgevaardigd bestuurder Roger Van Cleynenbreugel.

LIS TRANSPORT NEEMT EERSTE RENAULT TRUCKS D, IN DIENSTLIS Transport is gespecialiseerd in nachttransport met bestelwagens, verhuring van vrachtwagens met chauffeur en palletdistributie in België, Luxemburg en Nederland. “We focussen vooral op kwaliteit”, zegt Roger Van Cleynenbreugel. “Onze chauffeurs zijn goed opgeleid en spreken de taal van de klant. Daarnaast zorgen we voor een correcte afhandeling van de documenten en voor voertuigen die in orde zijn.”

Voor de aanschaf van vier nieuwe distributievoertuigen koos LIS Transport vorig jaar bewust voor Euro 6-vrachtwagens, ook al kon het bedrijf toen nog de goedkopere Euro 5 bestellen. “We kiezen bewust voor duurzaamheid en voor propere motoren met een lage CO2-uitstoot”, zegt de afgevaardigd bestuurder. “Bovendien hebben die vrachtwagens een hogere wederverkoopwaarde als we ze na zes of zeven jaar van de hand doen.”

De keuze van LIS Transport viel op de D 19 WIDE P4X2 250 E6 en op de D 12 LOW P4X2 240 E6. Van de negentientonner D 19 kocht het bedrijf er drie, van de lichtere twaalftonner D 12 nam het bedrijf één exemplaar in dienst. Alle voertuigen zijn uitgerust met de geautomatiseerde versnellingsbak. “Beter voor de chauffeurs en voor het verbruik”, zegt Roger Van Cleynenbreugel.

LIS TRANSPORT NEEMT EERSTE RENAULT TRUCKS D, IN DIENSTHet lage verbruik was een van de redenen waarom het transportbedrijf uit Sint-Katelijne-Waver koos voor Renault Trucks. “Renault Trucks is een van de betere voor het verbruik”, zegt  Roger Van Cleynenbreugel. “Dat is niet enkel goed voor het milieu maar ook voor het bedrijf, want elke liter die we kunnen besparen scheelt op een vloot van een vijftigtal wagens enkele duizenden euro per jaar. Daarom proberen we zoveel mogelijk lege kilometers te vermijden, ook in de distributie.”

Bij de aankoopbeslissing speelde ook de garage een rol. “We hadden al heel goede ervaringen met Van Hove. Daarom zijn we met hen meegegaan nu ze Renault Trucks verdelen.” De vier vrachtwagens zullen worden onderhouden door Van Hove Berlaar. “We hebben getwijfeld of we dat met een onderhoudscontract zouden doen”, zegt Roger Van Cleynenbreugel. “Maar uiteindelijk deden we het niet. Maar bij onze volgende aankoop van een Renault Trucks T nemen we het onderhoudscontract erbij.”