NIEUWS


 

06.02.2014

Eurosped Belgium koopt drie Renault Trucks T 440.19 high sleeper

“Iedereen die er mee rijdt, is enorm enthousiast”

Het Truiense Eurosped heeft zich drie nieuwe trekkers van het nieuwe T-gamma aangeschaft bij Garage Bielen. De dealer zit met zijn vestiging in Sint-Truiden op een boogscheut van het jonge transportbedrijf.

Eurosped Belgium werd in 2006 opgericht en stelt 25 mensen te werk. Het transportbedrijf is actief in de voeding, de bouw en de distributie. Twee van de drie nieuwe trekkers worden 24 uur op 24 ingezet voor de distributie van warenhuisketen Lidl, de derde vrachtwagen pendelt tussen Brussel en Parijs.

Bedrijfsleider Rik Vanlessen gaat er prat op dat zijn chauffeurs met de nieuwste voertuigen de weg op kunnen. “We staan tussen de jongens en houden ook rekening met hun wensen”, zegt hij. “Strikt genomen heb je voor het distributiewerk hier in België geen High Sleeper Cab met een vlakke vloer nodig. Maar we willen onze chauffeurs ook wat comfort geven en deze versie is ook makkelijker te verkopen na vijf jaar.”

Vijf jaar of 625.000 kilometer. Dat is het moment waarop Eurosped de wagens bij de Renault Trucks dealer opnieuw inlevert. Vooral de wagens die ingezet worden voor Lidl kunnen dat maximum vlug halen want ze doen om en bij de 200.000 kilometer per jaar. Met zo’n hoog aantal kilometer is het verbruik voor Eurosped primordiaal. “Het is nu nog wat vroeg om daar iets over te zeggen omdat we de drie trekkers pas in dienst hebben genomen”, zegt Rik Vanlessen. “Voor dit soort distributiewerk mikken we op een gemiddeld verbruik van 31,5 tot 32,5 liter.” Om de chauffeurs scherp te houden is er een soort competitie tussen de voertuigen om een zo gunstig mogelijk verbruik te halen. “Uiteraard tussen de voertuigen die hetzelfde werk doen.”

En de vrachtwagens zelf? “Iedereen die er mee rijdt, is enorm enthousiast”, zegt de bedrijfsleider. “Onze chauffeurs zijn heel positief over de gerobotiseerde versnellingsbak (Optidriver) die heel vlot schakelt. Zelf vind ik het een wagen die heel soepel rijdt met zijn krachtige 13 liter motor. De Renault Trucks T heeft een gewaagde look maar over het design is zeer goed nagedacht.”

Eurosped nam geen servicecontract op de voertuigen maar laat ze wel door Garage Bielen onderhouden. Het bedrijf kreeg een garantie van drie jaar op de trekkers.