Nieuws


21.04.2015

BIJ DE FAMILIE HENDRICKX ZIT RENAULT TRUCKS IN DE GENEN

Drie Renault Trucks T 430

Garage Bielen leverde drie Renault Trucks T 430 aan PH Logistics en JH Logistics uit Sint-Truiden. Die bedrijven worden geleid door respectievelijk Pieter en Jonas Hendrickx, twee broers die elk hun eigen transportbedrijf hebben en allebei klant zijn bij Renault Trucks dealer Bielen. Ook neef Michael en nicht Kristina Hendrickx hebben hun eigen transportbedrijf en rijden met Renault Trucks. Maar dat is niet zo verwonderlijk, want ook hun vaders kiezen voor Renault Trucks.

Het is niet eenvoudig om een familiebedrijf door te geven aan de volgende generatie, zeker niet als er meerdere kinderen zijn. De broers Eric en Alex Hendrickx die samen de transportbedrijven Vervoer Hendrickx en Eraltrans runnen, hebben daar een oplossing voor gevonden. De broers blijven voorlopig hun eigen bedrijven leiden en behouden de gebouwen, maar ze hebben hun kinderen de kans gegeven zelf met een eigen bedrijf te starten dat in onder aanneming voor hen werkt. De broers Pieter en Jonas staan aan het hoofd van PH Logistics en JH Logistics, hun nicht Kristina leidt KH Trans en haar broer Michael runt MH Invest.

Uiteraard wordt er reeds heel wat rekening gehouden met de visie van deze jongere generatie die uiteindelijk de fakkel zal overnemen. “Elk van ons heeft zijn eigen chauffeurs en zijn eigen vrachtwagens”, zegt Pieter Hendrickx. “De vier bedrijven zijn ongeveer even groot met elk een twaalftal voertuigen en een twintigtal personeelsleden. Mijn broer en ik doen vervoer met trekkers en opleggers, Michael en Kristina werken met vaste bakwagens. Maar allemaal rijden we met Renault Trucks: wij met de Renault Trucks T, onze neef en nicht met de Renault Trucks D.”

Palletvervoer
Eric en Alex Hendrickx, de twee broers die met de zaak begonnen, zijn al jaren klant bij Renault Trucks dealer Bielen. Ze blijven aan het hoofd staan van Vervoer Hendrickx en Eraltrans. De bedrijven van hun kinderen zorgen in onder aanneming voor het transport. Het gaat om palletvervoer in de Benelux, voornamelijk voor de voedingssector met bakwagens en baktrailers. De kinderen hebben uit het moederbedrijf de vrachtwagens en de chauffeurs overgenomen. Het familiebedrijf is op die manier opgesplitst in kleinere deelbedrijfjes. “Het is de verdienste van de vaders dat de toekomst van het bedrijf verzekerd is door het op te splitsen”, zegt Vicky Princen van Garage Bielen. “De tweede generatie trekt de lijn door van de eerste door verder met Renault Trucks in zee te gaan.”

De voertuigen worden gekocht en afgeschreven op vijf jaar. Nu hebben PH Logistics en JH Logistics drie stuks van de pas gelauwerde Renault Trucks T gekocht. “We hebben altijd al Renault Trucks gehad”, zegt Pieter Hendrickx. “Eerst hadden we de Renault Trucks Premium met verhoogde cabine, nu het model T. De Renault Trucks hebben een juiste prijs. Bovendien wonen we op enkele honderden meters van Garage Bielen wat erg makkelijk is voor het onderhoud.”

Comfort
De keuze viel op de Renault Trucks T 430 met Sleeper Cab. “Het is duidelijk dat die International Truck of the Year 2015 werd”, zegt Pieter Hendrickx. “De cabine is luxueus met enorm veel comfort. Onze voertuigen rijden jaarlijks tussen de 100.000 en de 150.000 kilometer en na vijf jaar vervangen we ze door nieuwe.”

Ook Kristina en Michael Hendrickx hebben bij Garage Bielen een bestelling geplaatst, niet voor de T, wel voor het distributievoertuig, de Renault Trucks D 280. Die bakwagens zijn bestemd voor KH Trans en MH Invest en zullen een van de volgende weken worden geleverd.

Transport binnen de 24 uur
De familie Hendrickx legt zich toe op snel transport binnen de 24 uur in de Benelux. “Als iemand vandaag vraagt om een lading op te halen, zorgen wij ervoor dat die morgen bij de klant is”, zegt Pieter Hendrickx. “Dit is mogelijk omdat we meerdere op- en overslagplaatsen hebben. De goederen worden door een tiental nachtpendels getransporteerd tussen de diverse depots. Vanuit Sint-Truiden bedienen we Brabant, Antwerpen, Limburg, Luik en Luxemburg. Vanuit Beernem doen we West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Voor Namen en Charleroi werken we met een collega-transporteur uit Éghezée. In Nederland doen we de grote zendingen zelf. Voor de kleinere werken we met een onderaannemer. Het mag gezegd zijn, met enige fierheid, dat we momenteel het transport voor ongeveer 100 klanten mogen verzorgen. Dit gaat van 1 kleine colli tot een volle vracht van 33 paletten.”