NIEUWS


04.08.2015

Fraikin kent prijs beste leverancier toe aan Renault Trucks

Hoge klantenservice

Europese Groupe Fraikin kent prijs van beste leverancier toe aan Renault Trucks

De Groupe Fraikin, Europees marktleider in de verhuur van industriële en bedrijfsvoertuigen, verkoos Renault Trucks tot Beste leverancier van het jaar 2015. Na een gedetailleerde interne bevraging bij 50 medewerkers wist Renault Trucks zich tegenover 23 andere leveranciers van chassis of uitrustingen te onderscheiden door de hoge kwaliteit van zijn klantenservice en de correcte naleving van aangegane engagementen.


Het was de eerste keer dat de Groupe Fraikin, Europees marktleider in de verhuur van industriële en bedrijfsvoertuigen, de verkiezing van de Beste leverancier van het jaar organiseerde, een prijs die dit jaar dus ging naar Renault Trucks. De titelkandidaten werden beoordeeld op verschillende criteria: de manier waarop de Groupe Fraikin voor en na de verkoop wordt begeleid, de snelheid waarmee wordt gereageerd op technische en commerciële vragen van klanten, hoe goed engagementen rond leveringstermijnen en de conformiteit van producten worden nageleefd, maar ook of ze innoverende producten kunnen aanbieden die beantwoorden aan de behoeften van de markt en de klanten. Tegenover nog 23 andere internationale leveranciers van chassis of uitrustingen wist Renault Trucks zich te onderscheiden door de hoge kwaliteit van zijn klantenservice en de goede scores die het voor al die criteria behaalde.

"We wilden de constante ondersteuning door de teams van Renault Trucks en de kwaliteitsvolle begeleiding van onze groep door het merk in de bloemen zetten," vertelt Arnaud Perard, aankoopdirecteur van de Groupe Fraikin. "Renault Trucks heeft met name gezorgd voor een goede technische communicatie met onze teams naar aanleiding van de introductie van EURO VI om de voertuigen goed geïnformeerd te kunnen overhandigen aan onze klanten en ook een doeltreffend onderhoud te garanderen. Om die reden hebben we beslist Renault Trucks de prijs van Beste leverancier van het jaar 2015 toe te kennen."

Om te bepalen wie van zijn verschillende internationale leveranciers de prijs zou krijgen, organiseerde de Groupe Fraikin een interne bevraging bij 50 medewerkers. Die beoordeelden elk merk op een aantal vastgelegde criteria. Die resultaten werden daarna aangevuld met interne cijfergegevens. Met de bevraging en de uitreiking van de prijs tijdens de meeting die de verhuurder elk jaar organiseert, wilde de Groupe Fraikin de tools waarmee zij de prestaties van haar leveranciers analyseert, verder ontwikkelen.

Renault Trucks is goed voor 10% van het totale wagenpark van de Groupe Fraikin. De onderneming heeft 4.900 voertuigen van het merk in gebruik in 14 Europese landen.

Groupe Fraikin
Met 70 jaar ervaring en een omzet van 643 miljoen euro in 2014 heeft de Groupe Fraikin, Europees marktleider in de verhuur van industriële en bedrijfsvoertuigen, het grootste multifunctionele multimerkenpark (55.000 voertuigen waarvan 49.000 in rechtstreekse eigendom en 6.000 in wagenparkbeheer) en met 180 agentschappen verspreid over heel Europa het grootste eigen en geïntegreerde netwerk (Frankrijk, Duitsland, België, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zwitserland, Polen, de Tsjechische Republiek, Slowakije, Hongarije, Rusland, Saudi-Arabië). Fraikin is meer dan een verhuurder. Met 2.800 medewerkers begeleidt Fraikin zijn klanten bij het uitwerken van oplossingen aangepast aan hun behoeften en staat het met zijn knowhow zeer dicht bij zijn klanten met een snelle en flexibele service.