NIEUWS


28.05.2015

Geslaagde eerste naverkoopchallenge bij Renault Trucks

Mooie 4de en 6de plaats

In april 2015 vond in Lyon de finale van de eerste Europese challenge voor naverkoopmedewerkers van Renault Trucks plaats. Doel van deze wedstrijd, RTEC genaamd, is de knowhow van het Renault Trucks-netwerk op het vlak van klantenservicekwaliteit in de schijnwerpers te zetten. De Franse, Italiaanse en Portugese teams eindigden in de top 3. De Belgische teams van Garage Herbeuval en van Stoll Trucks eindigden respectievelijk op een mooie 4de en 6de plaats.

De eerste RTEC-challenge (Road to Excellence Championship – de weg naar uitmuntendheid), die aan de naverkoop gewijd was, is zopas afgelopen. In september 2014 schreven 2000 medewerkers van het Europese distributienetwerk van Renault Trucks – goed voor 550 teams – zich in om mee te dingen naar de titel van “Beste naverkoopteam van Renault Trucks”. Afgelopen 22 en 23 april bleven enkel de tien beste Europese teams uit zeven landen (Engeland, België, Spanje, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Portugal) over voor de finale.

“Deze eerste Europese naverkoopchallenge mag dan afgelopen zijn, maar op het terrein streven we nog elke dag naar een uitmuntende dienstverlening voor onze klanten, om hen tevreden te stellen en hun rentabiliteit te vergroten,” aldus Bruno Blin, voorzitter van Renault Trucks, tijdens de slotplechtigheid. “De technische kennis van ons naverkoopnetwerk en de kwaliteitsservice die onze professionals dagelijks leveren aan onze klanten, maakten van deze uitdaging een zeer interessante wedstrijd,” benadrukte hij nog, na de deelnemers gefeliciteerd te hebben.

De deelnemers moesten vijf proeven afleggen, telkens bestaande uit een theoretisch en een praktisch deel. Bij dit laatste deel moesten ze herstellingen en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan vrachtwagens van het nieuwe gamma van Renault Trucks.

De werkplaatsproblemen die ze moesten oplossen, waren echt en kwamen overeen met situaties waarmee technici dagelijks te maken krijgen. Alle finalisten wilden het beste van zichzelf geven, als team, net zoals ze dagelijks voor hun klanten doen. De werkplaatsuitdagingen waren technisch zeer uiteenlopend en gingen van de ontvangst van de vrachtwagen tot de overhandiging aan de klant: een zwaailicht toevoegen, nagaan of een herstelde versnellingsbak weer in een vrachtwagen kan worden gemonteerd, een inspuitingspomp vervangen, een elektrisch defect en een mechanisch defect oplossen.

De belangrijkste criteria op basis waarvan de teams werden beoordeeld, waren hun vermogen en methode om het probleem op te lossen, hun teamgeest, het goede gebruik van de naverkooptools van Renault Trucks en de keuze van het gereedschap.

Deze eerste naverkoopchallenge werd gewonnen door het team van Renault Trucks Grand Lyon, gevestigd te Corbas (Rhône - Frankrijk). Het team, bestaande uit een receptionist, voorman, 24/7 depanneur en elektricien, verwoordde zijn overwinning als volgt: “net zoals we dagelijks in onze werkplaats doen, hebben we de naverkoopprocedures van Renault Trucks toegepast en het juiste gereedschap gebruikt. Onze complementariteit en teamgeest speelden ook een rol: bij elke proef werkten met verschillende paren, die we samenstelden in functie van de proeven en onze respectieve competenties”. Ze besloten: “Ook ervaring speelde een rol. De proeven waren realistisch: we krijgen dagelijks met gelijkaardige situaties te maken.”

Helaas net geen top drie voor de Belgen maar wel een mooie vierde plaats voor Garage Herbeuval een verdiende zesde plaats voor Stoll Trucks. “De vragen waren interessant en het was erg nuttig om de antwoorden op de vragen te vinden – het motiveerde ons om de tools van het nieuwe gamma te ontdekken, een heel leerrijke ervaring waar we in de toekomst verder kunnen op bouwen.”, aldus Jacques Fleurent, teamleader van Stoll 4.

 

Country

Team

Ranking

Score

France

Sylvain

1

79,25

Italy

Autoservice

2

76,50

Portugal

Lisboa on top

3

67,25

Belgium

GPC

4

66,25

United Kingdom

KTS

5

65,50

Luxembourg

Stoll 4

6

63,00

France

Diesel VI

7

62,75

United Kingdom

Woodies

8

61,50

Italy

Somefa

9

61,25

Spain

12 BARES

10

53,25

 

 

 

 

Maximum score: 100