NIEUWS


14.07.2016

IAA 2016: Robuustheid en avontuur op de stand van Renault Trucks

22-29/9 in Hannover

Op het IAA-salon 2016 van Hannover (22 tot 29 september) stelt Renault Trucks zijn volledige gamma voertuigen tentoon. Van de Renault Trucks T Maxispace High Edition tot de nu al emblematische K-reeks: robuustheid staat centraal op de stand. Bezoekers kunnen er ook de MKR-vrachtwagen bewonderen, die net Dakar en de Silk Way Rally heeft gereden, evenals tal van animaties.

Renault Trucks stelt negen voertuigen tentoon op stand A21 in hal 17 van het 66e IAA-salon van Hannover, dat plaats vindt van 22 tot 29 september 2016. Langeafstandsvoertuigen, bouwvoertuigen, distributievoertuigen, een rallyvrachtwagen en diverse animaties zetten de historische robuustheid van het merk met de ruit in de schijnwerpers.

In het segment van de langeafstandsvoertuigen kunnen bezoekers exclusief kennismaken met de Renault Trucks T Maxispace High Edition, een speciale uitvoering van de T520. Ook kunnen ze plaatsnemen in een doorsnede van een T High-cabine om de ergonomie en de zichtbaarheid ervan te ervaren en vooral het comfort te testen van deze vrachtwagen, die tijdens de jongste editie van het Salon van Hannover werd verkozen tot Internationale Vrachtwagen van het jaar 2015.

Wat het bouwgamma betreft, stelt Renault Trucks een speciale versie van de K voor, die zich specifiek tot de Duitse markt richt: de K480 Skorpion. Ook de Renault Trucks K van MKR Adventure wordt, na zijn recente prestaties in Dakar en de Silk Way Rally, voor het eerst voorgesteld aan het publiek. Deze vrachtwagen biedt bovendien een uniek extraatje want dankzij twee rijsimulatoren aan boord kunnen bezoekers zelf de sensaties van een rallyrit ervaren.

Bezoekers op de Renault Trucks-stand kunnen ook een workshop vrachtwagenpersonalisering volgen, 'Pimp my truck!' gedoopt. Sven Punke, Marcel Barth en hun team van het Truck Tuning Center, die werden geprezen voor hun 'Avatar'-vrachtwagen tijdens de jongste Grote Prijs voor Vrachtwagens op de Nürburgring, zijn aan het werk op de 300 m2 grote ruimte die Renault Trucks voor hen heeft voorbehouden. Airbrushen, demontage en montage van onderdelen, originele bekledingen voor de cabine... Gedurende het hele salon wordt een Renault Trucks T High gepersonaliseerd. Toeschouwers kunnen niet alleen de tuningactiviteiten en gebruikte accessoires bewonderen maar ook de robuustheid van het voertuig.

Om bezoekers de mogelijkheid te bieden de actualiteit op de stand en de evolutie van de personalisering te volgen, zal Renault Trucks reportages aanbieden en de show Pimp my truck! uitzenden via de sociale netwerken.

Praktische informatie:

  • Persconferentie:

Woensdag 21 september van 10.50 tot 11.15 uur op de stand van Renault Trucks

  • Tentoongestelde voertuigen:

- Renault Trucks T520 Maxispace High Edition 4x2

- Renault Trucks T460 Sleeper 6x2

- Renault Trucks C460 Optitrack 4x2

- Renault Trucks K480 Skorpion 8x4

- Renault Trucks D Wide 460 4x2

- Renault Trucks D cab 2,1 m

- Renault Master Euro 6 bestelwagen L4H2

- Renault Trucks K MKR Adventure