NIEUWS


23.09.2015

ICDI KIEST VOOR EEN RENAULT TRUCKS C MET OPTITRACK

sneeuwruimoperaties en containertransport

ICDI heeft onlangs een nieuwe Renault Trucks C 430 6x4 met OptiTrack in gebruik genomen. Het nieuwe voertuig krijgt een dubbele missie: het zal zowel voor sneeuwruimoperaties als voor containertransport ingeschakeld worden.

De intercommunale ICDI in Charleroi is een openbare dienstverlener die hoofdzakelijk instaat voor het integrale afvalbeheer. Deze onderneming beheert onder meer 14 containerparken van naburige gemeenten. De aankoop van de nieuwe Renault Trucks C 430 P6x4 K E6 past dan ook perfect in deze opgelegde veelzijdigheid.

“De wegen worden onderhouden door het MET (Waals ministerie voor transport) of door de gemeente, maar de interne toegangswegen en de containerparken zelf vallen hier niet onder”, zegt Didier Ligot, Afdelingshoofd Wagenpark bij ICDI. “We moeten met andere woorden een voertuig ter beschikking hebben om onze operationele basis en de omgeving sneeuwvrij te houden. Nadien dient dit voertuig zich naar de containerparken te begeven zodat deze parken toegankelijk blijven voor het publiek. Bovendien moeten onze andere vrachtwagens vlotjes in en uit kunnen rijden. Als de sneeuwruimactiviteiten erop zitten is het de bedoeling dat de sneeuwruim- en strooi-installatie wordt gedemonteerd en dat deze Renault Truck vervolgens wordt ingeschakeld om de containers te vervoeren, net als de andere vrachtwagens.”

6x4 of 6x6

Het voertuig is uitgerust met een Optidriver-versnellingsbak met 12 versnellingen vooraan en drie achteraan. De gewenste modus (automatisch/manueel) kan ingesteld worden met een bedieningsknop aan het stuur. Het voertuig is eveneens voorzien van een automatische koppeling en een hydraulische Voith-retarder. Thierry Vermeiren, verkoop openbare diensten bij Renault Trucks BeLux: “Het belangrijkste kenmerk van deze vrachtwagen is de OptiTrack-functie. Bij een snelheid tussen 0 en 25 km/u maakt deze 6x6-uitvoering gebruik van hydraulische aandrijving op de aandrijfas vooraan. Een ongeziene troef voor deze C 430 die zich dankzij deze functie thuis voelt op elk terrein, ongeacht de toepassing.”

”De keuze voor OptiTrack was een logische keuze. Het stelde ons in de mogelijkheid om op een aantal bijkomende kosten te besparen, waaronder de tussenbak. Ook de automatische afkoppeling is een pluspunt. Vanuit mechanisch oogpunt was dit dus de meest rationele oplossing”, voegt Didier Ligot eraan toe. Het blad van de sneeuwruimer in V-vorm en de strooi-installatie werden geleverd en geïnstalleerd door Aebi Schmidt Belgium in Aartselaar. Het containersysteem werd bij WAF in Kruibeke gemonteerd. Beide carrosseriebedrijven stonden ook in voor de opleiding van de klant om hem optimaal gebruik te laten maken van de door hen geleverde installaties. Renault Trucks zorgde voor de nodige input en opleidingen om het voertuig zelf maximaal tot zijn recht te laten komen.

Het onderhoud van de nieuwkomer in het wagenpark van ICDI wordt toevertrouwd aan Lens Motor Charleroi in Fleurus. Deze concessiehouder zal zich bezighouden met de interventies die onder garantie vallen.