NIEUWS


25.09.2018

Loxam verhuurt Renault Trucks Master

Het assortiment van Loxam, gespecialiseerd in huurmateriaal voor de bouw, bestaat onder meer uit Renault Master-voertuigen met kipbak. De verhuurder heeft al 2 jaar een uitgesproken voorkeur voor het Franse merk. De onderneming legt uit waarom.

“Loxam is een Frans bedrijf dat zich 18 jaar geleden ook in België kwam vestigen”, zegt Marketing Officer Olivier Le Clercq. “We beschikken over 14 filialen in België en één in het Groothertogdom Luxemburg. In 2017 was de Belgisch-Luxemburgse afdeling van Loxam goed voor een omzet van 24 miljoen euro. Dat was 16% meer in vergelijking met het jaar daarvoor. Deze afdeling stelt 115 personeelsleden tewerk. Loxam is gespecialiseerd in het verhuren van gereedschap en machines voor de bouwsector. Vorig jaar hebben we DK Rental overgenomen in België. Dit bedrijf is gespecialiseerd in hoogtewerkers. Ons klantenbestand bestaat voor 95% uit B2B- en voor 5% uit B2C-klanten. Voor deze laatste groep werken we nauw samen met strategische partners als Brico Plan-It, Mr Bricolage, Tout Faire, enz.”

Uniformiteit

De verhuurvloot van Loxam bestaat uit een 30-tal voertuigen. Attila Ivanszky, technisch directeur: “Vroeger bestond onze huurvloot uit verschillende merken. Twee jaar geleden hebben we beslist om de focus te leggen op één merk, en dan meer bepaald de Master van Renault Trucks. Deze keuze is het gevolg van een grondig marktonderzoek en een zeer streng lastenboek. Wij gingen op zoek naar een merk met nationale dekking, een netwerk van vrachtwagendealers en duurzame voertuigen in combinatie met een onderhoudscontract. Renault Trucks kwam als winnaar uit deze bevraging en we hebben een deal gesloten met concessiehouder Lens Motor, waarmee we ondertussen een duurzame vertrouwensrelatie hebben opgebouwd. Het voertuig van onze voorkeur is een Master 3,5 ton met achterwielaandrijving en dubbele montage. Voor ons is dit het beste van het beste binnen dit segment. De designers hebben alles uit de kast gehaald om het de bestuurder zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ook qua comfort en veiligheid haalt dit voertuig de hoogste score. Het chassis kan moeiteloos de vergelijking doorstaan met dat van een kleine vrachtwagen. Renault Trucks levert deze voertuigen met kipbak en in onze bedrijfskleuren.”

Loxam heeft ondertussen al 10 van deze voertuigen in gebruik genomen en nog eens 5 extra exemplaren besteld. Op termijn moeten alle voertuigen uit de huurvloot op dit model gebaseerd zijn. Deze beslissing werd onder meer ingegeven door de prima feedback van de klanten. A. Ivanszky: “De Euro 6-motoren zijn afgesteld met het oog op een optimaal verbruik. De reacties van de klanten zijn uiterst lovend. Ze kunnen het vooral waarderen dat deze Master de kwaliteiten van een echte lichte vrachtwagen heeft. Geen enkele andere verhuurder heeft zo’n voertuig in het aanbod. Nochtans worden onze Masters behoorlijk op de proef gesteld omdat ze vaak ook op werven worden gebruikt. Dit verloopt al 2 jaar zonder het minste probleem.”

De aankoop van deze voertuigen gaat gepaard met een onderhoudscontract bij Lens Motor. Loxam houdt ze in de vloot “tot zolang ze voldoen”, wat neerkomt op een gemiddelde levensduur van om en bij 6 jaar.

Bekijk meer