NIEUWS


16.11.2016

Martin Van Den Brink met volledig team naar Dakar Rally 2017

Start in Asunción januari 2017

Teamgeest, doorzettingsvermogen, keihard werken en wilskracht hebben er voor gezorgd dat Mammoet Rallysport toch kan deelnemen aan de Dakar Rally. Martin van den Brink staat in januari 2017 met een nieuwe Renault Trucks Sherpa aan de start in Asunción (Paraguay).

Teamgeest, doorzettingsvermogen, keihard werken en wilskracht. Dat zijn volgens Martin van den Brink de basisingrediënten van de succesformule die Mammoet Rallysport heet. “Gooi daar een sausje van betrokkenheid en een groot aantal trouwe partners overheen en het verhaal is compleet.” Mammoet Rallysport heeft zich uit het diepste dal teruggeknokt en staat in januari 2017 aan de start van de Dakar Rally. “Wij geven nooit op”, aldus een strijdvaardige Martin van den Brink.

Trouwe partners

“Het was al vrij snel duidelijk dat ik in geval van nood met de truck van Pascal de Baar zou gaan rijden in de Dakar Rally.” Zo ver komt het dus niet. Na de donkere wolken in september brak halverwege oktober de zon weer door in het kamp van Mammoet Rallysport. “De eerste weken van oktober hebben we gesproken met onze partners. Het is maar weer gebleken dat wij met hele trouwe mensen te maken hebben. Zij hebben er samen voor gezorgd dat wij een nieuwe Sherpa kunnen bouwen.”

Martin van den Brink steekt zijn bewondering en waardering voor de partners van het Harskampse rallyteam niet onder stoelen of banken. “Ik ben heel dankbaar dat zij ons de helpende hand hebben toegestoken. Daardoor kunnen we met het complete team en met de gewenste trucks naar de Dakar Rally. Zij tonen heel veel vertrouwen in ons team en dat is een heerlijk gevoel. De meeste partners zijn inmiddels al negen jaar aan ons team verbonden. Ook dat is natuurlijk een stimulans om niet op te geven.”

Tijd is het volgende probleem

Nadat het financiële probleem voor het grootste deel getackeld was kwam er nog een ander ‘klein’ probleem om de hoek kijken. “Naast het gebrek aan geld is tijd een andere factor. De tijd begint te dringen. Inmiddels zijn de mannen van Mario Kress in de werkplaats in Zidovic (70 kilometer vanaf Praag) volop aan het werk. Er wordt in een drie-ploegendienst gewerkt om de truck op tijd klaar te krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat het, ondanks de geringe tijd, gaat lukken.”

Martin van den Brink was er veel aan gelegen om het project dat hij met Renault Trucks, Mammoet en Mario Kress is gestart te vervolgen. “Het zou vreselijk jammer zijn om na 2½ jaar met dit project te moeten stoppen. Dat vinden onze partners blijkbaar ook. Daarom ben ik vreselijk blij dat we onze plannen kunnen vervolgen. De nieuwe truck gaan we 10 en 11 november testen in Slowakije. Vervolgens gaan we op 15 november in het Franse Château Les Tours met de mensen van veringspecialist Reiger de truck afstellen. Op 25 november gaan de trucks de boot op voor de reis naar Zuid-Amerika.”

Geen druk opleggen

Na de tegenslagen in januari en september heeft het team van Mammoet Rallysport de sportieve eisen iets bijgesteld. “We willen ons voor dit jaar verder geen druk opleggen. Het oorspronkelijke doel was een top vijf klassering in de Dakar Rally van 2017. Nu moeten we een stapje terug doen en hebben de top tien als nieuwe doelstelling. Ja, het is een klein stapje terug in de ambities. Maar ik verwacht dat iedereen begrijpt dat er gezien de gebeurtenissen dit jaar niet veel meer in zit. We zijn buitengewoon blij dat we met ons volledige team aan de start kunnen verschijnen. Dat is voor ons eigenlijk al een overwinning op zich”, besluit hij.

Bekijk meer