NIEUWS


17.12.2014

MASTERS ALS SIGNALISATIEVOERTUIG

by Renault Trucks

Het Oostendse bedrijf Fire Technics sleepte een overheidsopdracht in de wacht voor de levering van compacte signalisatievoertuigen voor de brandweer. De keuze viel op de Renault Master, aangeboden door Renault Trucks, omgebouwd door Fire Technics. Meer dan vijftig voertuigen zijn intussen al geleverd. Een vijftiental korpsen zal de volgende maanden nog een Renault Master ontvangen.

Als er een verkeersongeluk gebeurt zijn brandweerlui vaak de eersten die op de onheilsplek aankomen. De zone beveiligen en er voor zorgen dat er niet nog meer ongelukken gebeuren is dan essentieel. De federale overheidsdienst Civiele Zaken van Binnenlandse Zaken schreef daarom een opdracht uit voor een bestelling van dergelijke voertuigen. Het gaat om een compact signalisatievoertuig dat snel twee of drie personen naar de plaats van een verkeersongeval kan vervoeren.

De keuze viel op Renault Trucks die de Renault Master 150.35 FG L2H2 BVR van 3,5 ton uitgerust met een viercilinder van 2.300 cc en een gerobotiseerde 6-versnellingsbak voorstelde. De zetels zijn in zwart kunstleder en de vloerbedekking van de cabine is afwasbaar. De achteruitkijkspiegels zijn elektrisch instelbaar en verwarmd en er is een leeslamp voor de passagier.

Voor de wagen naar een brandweerkorps gaat, wordt hij volledig omgebouwd door Fire Technics, een bedrijf dat daarin al meer dan 50 jaar ervaring heeft. “De Renault Master krijgt onder meer een klapbord op het dak met een lichtgevende pijl die de richting kan aanduiden voor aankomende voertuigen”, vertelt Bert Deschacht van Fire Technics. “Achterin zijn compartimenten om signalisatiematerieel zoals kegels, lampen, schermen en een opblaasbare tent op te bergen. De carrosserie is rood met veiligheids- en identificatiemarkering. De achterkant is volledig bedekt met rode en witte reflecterende strepen van 20 cm breed. De naam van de hulpdienst wordt vermeld op de voorportieren van het voertuig.”

“Andere extra’s zijn twee mistlampen vooraan, een bitonale geluidsinrichting Martin Horn met vier hoorns, een signalisatiebalk vooraan op het dak van het voertuig met blauwe LED-lichten, twee blauwe LED-lichten met dubbele flikkering in het radiatorrooster van het voertuig, twee blauwe LED-lichten met dubbele flikkering aan de achterkant van het voertuig, verlichting van de kasten door TL-lampen die aangaan bij het openen van de deuren en verlichting van de werk zone rondom het voertuig.”

Bekijk meer