NIEUWS


02.08.2017

Meer dan 100 chauffeurs in Optifuel Challenge 2017

Ontdek de winnaars

Renault Trucks BeLux verwelkomde in mei meer dan 100 chauffeurs op de Optifuel Challenge. Dit evenement, waarbij chauffeurs zo zuinig mogelijk met een Renault Trucks T een van te voren vastgesteld parcours moesten rijden, was bedoeld om de zuinigste chauffeur van 2017 te ontdekken. Ook dit jaar vond het event plaats op 2 locaties, één competitie voor België en één voor Luxemburg. Vincent Boisdenghein heeft de Optifuel Challenge in België gewonnen en mag samen met Jochen Becker, die de competitie in Luxemburg won, deelnemen aan de internationale finale in Spanje. Daar maken ze kans om een Renault Trucks T Optifuel te winnen!

Renault Trucks werkt op alle fronten aan zuinige voertuigen en het verlagen van het brandstofverbruik. In het verlengde hiervan organiseerde Renault Trucks in mei de Optifuel Challenge. De nationale selectie voor respectievelijk België en Luxemburg vond plaats van 18 tem 21 mei in Grez-Doiceau en van 11 tem 14 mei bij Stoll Trucks te Leudelange, Luxemburg. Meer dan 100 chauffeurs namen deel aan deze preselecties.

Alle chauffeurs moesten een pittig parcours afleggen met een Renault Trucks T. Om te bepalen welke chauffeur het parcours het beste heeft afgelegd, werd gebruik gemaakt van Optifuel Infomax. Met deze management tool kan een enorme hoeveelheid data uit het voertuig gehaald worden, waardoor de trajecten van de deelnemers eenvoudig met elkaar kunnen worden vergeleken. Er werd hierbij niet alleen gekeken naar brandstofverbruik, maar ook naar efficiëntie, veilig weggedrag, anticipatie en correct gebruik van het voertuig.

Na telkens een spannende 4-daagse kennen we nu de winnaars. Uit de meer dan 30 deelnemers mag Jochen Becker van TRI-kipper zich de zuinigste chauffeur van Luxemburg noemen. Zij dragen economisch rijden heel hoog in het vaandel en ze waren dan ook met vier chauffeurs aanwezig. Een verdiende winnaar!

De zuinigste chauffeur van België is Vincent Boisdenghein van Wattrans. Hij wist het uitdagende parcours in Grez-Doiceau als beste af te leggen maar werd op de hielen gezeten door Gerald Sundermann van Coca Cola Enterprises Belgium, de winnaar van 2015, die nu een knappe tweede plaats behaalde.

Beide winnaars winnen elk een set van 6 Alcoa Dura Bright velgen en een elektrische fiets! En zij mogen in oktober samen met hun fleet manager naar de internationale finale in Spanje. Daar maken ze kans om een voucher twv € 6000 te winnen en het bedrijf maakt kans op een Renault Trucks T480 13L Optifuel. Niet voor één jaar, zoals vorige edities, maar ze krijgen de vrachtwagen voor altijd! Daarboven mogen ze als team ook nog de Renault Trucks fabriek in Bourg-en-Bresse bezoeken, gekoppeld aan een bezoek aan de Renault Trucks Square en het Berliet museum.

Optifuel Infomax is onderdeel van het Optifuel Programma van Renault Trucks, waar ook Optifuel Training deel van uitmaakt. Deze training maakt de chauffeur bewust van de mogelijkheden van economisch rijden en resulteert in een veiligere en milieuvriendelijkere rijstijl. Het Optifuel Trainingsprogramma is officieel erkend en vertegenwoordigt zeven van de te behalen 35 punten in het kader van de Europese richtlijn voor verplichte nascholing vakbekwaamheid. Met Optifuel Infomax vergelijkt de wagenparkbeheerder eenvoudig de prestaties van de verschillende trucks binnen het wagenpark én die van de chauffeurs. Met de garantie dat men snel in kan grijpen als zich bijzonderheden voordoen.

Reportage TRANSPORT.TV: https://youtu.be/zcA-7S7IIo0

Bekijk meer