NIEUWS


09.05.2017

Meer dan 100 Renault Trucks voor Ores

Met ondrhoudscontract en opleiding

ORES is de grootste beheerder van gas- en elektriciteitsnetwerken in Wallonië. Het bedrijf dat 2.350 medewerkers telt, zet voor zijn activiteiten een vloot van 1.050 voertuigen in. Daaronder 140 trucks van meer dan 7,5 ton, waarvan Renault Trucks er nu 107 geleverd heeft.

Als intercommunale werkt ORES bij de aankoop van zijn vloot met openbare aanbestedingen. Renault Trucks, dat vijf jaar geleden een eerste levering voor ORES verzorgde, heeft onlangs de eerste voertuigen uit de tweede aanbesteding op rij die het binnenhaalde, geleverd. Benoît Regnier, transportdirecteur van ORES:

”We hebben net een K460 6x6 in ontvangst genomen die we voor heel uiteenlopende opdrachten inzetten, van het vervangen van een paal die bij een verkeersongeval afgebroken is, tot de ingebruikneming van een gasleiding. Voor dezelfde toepassingen hebben we al een Kerax, een C 6x2 en vijf exemplaren van de C 4x2, zodat elke regio nu een eigen kraanwagen heeft.”

Naast die kraanwagens zet ORES ook tot ateliers omgebouwde trucks in voor het gasnetwerk, en vooral vrachtwagens met hoogtewerkers voor het beheer van het elektriciteitsnet. Het gaat meer bepaald om 82 Midlums (waaronder 17 4x4-uitvoeringen), 7 stuks van de D12, 7 stuks van de D10, 3 Midliners et 3 Masters. Die voertuigen die met eigen middelen gefinancierd worden, rijden gemiddeld 20.000 km per jaar en blijven 10 jaar in dienst. En vanaf nu wordt voor elke nieuwe aankoop ook een onderhoudscontract voor 10 jaar afgesloten.

Waardevolle opleidingen

De voertuigen van ORES die over 18 sites verspreid zijn, worden onderhouden door de concessiehouder van Renault Trucks die het dichtst bij de respectieve uitvalspunten ligt. Zeven medewerkers van ORES staan in voor het beheer van de volledige vloot. Onder leiding van Benoît Regnier plannen ze ook de bezoeken aan de technische controle en beperken ze de stilstand van de voertuigen tot een minimum.

”Van bij het begin hebben we uitstekende contacten met Renault Trucks dat ons een heel goede opvolging biedt. Meer bepaald organiseert het bedrijf bij elke levering een aangepaste opleiding. Onze medewerkers zijn in de eerste plaats elektriciens en gaswerkers. Ze zijn niet altijd gewend om met een truck te rijden. Die opleiding door Renault Trucks is belangrijk om de afmetingen van het voertuig in te schatten, en om er als een goede huisvader en op een milieuvriendelijke manier mee om te gaan.”

Binnenkort ontvangt ORES zijn D Wide CNG 4x2 van 19 ton. Dat wordt het eerste voertuig van Renault Trucks met een aardgasmotor in België. Als beheerder van het gasdistributienetwerk, is het maar normaal dat ORES het voorbeeld geeft.

Bekijk meer