NIEUWS


 

14.11.2019

Meer dan 50 % Renault Trucks bij BEP Environnement

Met de levering van negentien D26 Wide P 6x2 aan BEP Environnement dit jaar, draagt voortaan één op de twee vuilniswagens van de Naamse intercommunale het logo van Renault Trucks.

Als filiaal van de Intercommunale BEP verzekert BEP Environnement het ophalen en verwerken van afval in de 38 gemeenten van de provincie Namen en de gemeente Héron in Liège. De onderneming steunt op een park van 120 voertuigen, waarvan 105 ingezet worden voor het ophalen en overdragen. In die grote vloot met tal van merken heeft Renault Trucks duidelijk de overhand.

« De kaap van 50 % werd gepasseerd toen deze maand vijf nieuwe D26 Wide P 6x2 arriveerden in het bedrijf, vijf maanden na de levering van 14 gelijkaardige voertuigen », verklaart Vincent Cao, Chef de Service bij BEP Namur. « Het zijn Renault Trucks uitgerust met een enkele of gecompartimenteerde kipopbouw, bestemd voor het ophalen van huisvuil en recycleerbare materialen. Ze zullen 25 à 30.000 km per jaar afleggen in huis-aan-huis en deur-tot-deur ritten van 150 tot 160 km in het zuiden van de provincie, waar de bevolkingsdichtheid gering is, of ritten van 80 tot 90 km in het noordelijke gedeelte dat veel meer verstedelijkt is. »

And the winner is...

Zoals het hoort voor een intercommunale wordt de keuze van de voertuigen beslist via een openbare aanbesteding.

« Renault Trucks wint deze openbare markt bijna systematisch sinds 2016 », voegt Vincent Cao er aan toe. « Dat is te verklaren door de capaciteit van het merk om in te spelen op onze technische eisen en tegelijk een aantrekkelijke prijs voor te stellen. »

Wat de opvolging betreft beschikt BEP Environnement over zijn eigen werkplaats. Tijdens de garantieperiode worden de meeste interventies uitgevoerd door de garage AB Lens Motor in Fleurus op de Renault Trucks.

« Die concessiehouder is zeer proactief en dicht bij de klant sinds een wijziging in het management enkele jaren geleden. Omdat we ook beschikken over exploitatievestigingen in Floreffe, Ciney, Philippeville en Gedinne vertrouwen we ook sommige werken toe aan de Garage du Carrefour in Hotton omwille van de nabijheid. »