NIEUWS


28.03.2018

Mobiele versie van Optifleet

Fleetmanagementsysteem van Renault Trucks

Optifleet, het fleetmanagementsysteem van Renault Trucks, is vanaf nu beschikbaar in een mobiele versie. Wagenparkbeheerders hebben nu realtime toegang tot informatie over hun vloot; waar ze ook zijn.

Optifleet kan nu op afstand worden gebruikt op mobiele telefoons of tablets, zodat vervoerders hun wagenpark overal en altijd kunnen volgen en snel kunnen reageren op onverwachte gebeurtenissen.

De vereenvoudigde interface van de Optifleet-applicatie stelt fleetmanagers in staat om met één klik toegang te krijgen tot hun voertuigen en individueel rijgedrag en gebruik van de trucks (Ecoscore) te volgen en te beoordelen.

Er zijn drie modules om transporteurs te helpen het chauffeursgedrag te optimaliseren, het wagenpark efficiënt te beheren en de bedrijfskosten te beheersen:

  • De module Check biedt technische voertuiginformatie die vooral nuttig is om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Dit is inclusief de Ecoscore-functie, die rijstijl bijhoudt en analyseert en aangeeft waarin actie kan worden ondernomen om het brandstofverbruik te verbeteren.
  • De Map-module lokaliseert voertuigen in realtime en analyseert gereden routes om de tijd en de gereden kilometers te optimaliseren.
  • De Drive-module biedt informatie over rijtijden en stelt transportbedrijven in staat om op afstand toegang te krijgen tot gegevens van chauffeurskaarten en tachograafgeheugens.

Met Optifleet biedt Renault Trucks transporteurs een kant-en-klare oplossing voor wagenparkbeheer en verlaging van de exploitatiekosten. Dankzij realtime fleetmanagement kunnen operators sneller reageren en de winstgevendheid verhogen, terwijl hun klanttevredenheid stijgt. In de praktijk kan Optifleet volgens Renault Trucks een besparing van maximaal € 5.000 per jaar per voertuig genereren.

Bij een abonnement op Optfleet kan de Optifleet-applicatie nu worden gedownload vanuit de AppStore en Google Play.