NIEUWS


12.02.2019

Op zoek naar strooisel, hooi, mest of houtpellets?

Dan moet je in het oost-vlaamse knesselare zijn. Daar is DB Fourage gevestigd, een familiebedrijf gespecialiseerd in het ophalen en leveren van deze landbouwhulpstoffen. en daarvoor zetten ze vijf Renault Trucks in.

In 2010 startten Hilde Bonamie en haar man DB Fourage op, samen met hun zoon Bert en zijn echtgenote Nele. De belangrijkste activiteit is fourage met het ophalen en leveren van verschillende soorten hooi en stro, alsook het ophalen van verschillende soorten dierlijk mest. De firma heeft zelf een verpakkingslijn voor het verpakken van koolzaadstro en vlaslemen. In 2013 hebben ze een mestverwerkingssysteem gebouwd. Alle soorten mest worden aangevoerd, bij DB Fourage thermisch gedroogd en verwerkt tot een bodemverbeteraar in korrelvorm.

Hilde Bonamie, medezaakvoerder van DB Fourage: "We zijn nog steeds een echt familiebedrijf. En dat geldt ook voor onze acht medewerkers, die we als deel van onze familie beschouwen. We zitten allemaal samen op één lijn. Onze meest trouwe medewerker is zelfs al 16 jaar in dienst hier. Onze persoonlijk aanpak en 24/24 telefonische bereikbaarheid zorgde ervoor dat we samen zijn uitgegroeid tot een echte partner voor veeleisende paardenhouders, dierenspeciaalzaken en landbouwers voor alles wat met fourage, strooisels, paardenmest en mestverwerking te maken heeft."

De klanten van DB Fourage zijn vooral tuincentra, maneges en landbouwbedrijven. De firma koopt hooi, stro en koolzaadstro aan in België, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Spanje. Ze kunnen ook in al deze landen leveren.

"Onze chauffeurs zijn allemaal gesmolten voor Renault Trucks"

Hilde Bonamie : "We hebben hiervoor zeven vrachtwagens, waarvan vijf Renault Trucks. Drie combinaties die voornamelijk plat werk doen met een plateauwagen, vooral voor het transport van paletten en stro. Een andere is een combinatie voor mesttransport. Laatst kochten we nog een Renault Truck T High 480 trekker aan, die ingezet wordt met onze walking floor.

We kochten in 2011 onze eerste Renault Truck. We kwamen in contact met Renault Trucks via Patrick Soenen, die werkplaatsleider is bij garage Vansteeland in Izegem. Patrick hebben we via familie leren kennen. We zijn ongelofelijk tevreden over de samenwerking met Patrick en de garage.

De service is top. We doen het onderhoud bij ons en gaan voor grote werken naar de garage, zo’n twee à drie keer per jaar. We hebben een garantie voor vijf jaar gekregen bij de aankoop, maar hebben eigenlijk nog niks voorgehad behalve de normale slijtage. Onze chauffeurs hadden eerst hun twijfels over Renault Trucks, maar zijn allemaal gesmolten eens ze ermee de baan op gingen. Ze zijn comfortabel, rijden vlot en trekken goed op. Meer moet dat niet zijn, toch?" (lacht)