NIEUWS


20.01.2015

OPTIDRIVER XTREM

TRANSMISSIE VOOR EXTREME TOEPASSINGEN

De voertuigen uit het K-gamma van Renault Trucks kunnen voortaan worden uitgerust met de gerobotiseerde Optidriver Xtrem-transmissie. Met een versnellingsbeheer op maat van extreme toepassingen en een sleepvermogen tot 120 ton in alle omstandigheden, richt de Optidriver Xtrem-transmissie zich voornamelijk tot toepassingen in mijnen en groeven, zwaar transport en moeilijke ondergronden.

Als nieuwe referentie op het gebied van robuustheid, overschrijdingscapaciteiten en tractie is het K-gamma van Renault Trucks bijzonder goed aangepast aan de behoeften van klanten die in moeilijke omgevingen werken. Om nog verder te gaan en in te spelen op de eisen van extreme toepassingen zoals het transport van zware lasten en vervoer in mijnen of groeven, stelt Renault Trucks vandaag zijn Optidriver Xtrem-transmissie voor het K-gamma voor.

Die ultra robuuste transmissie beschikt over een ingaande as met zes in plaats van vier tandsectoren en over specifieke tandwielen waarvan de grootte en de thermische behandeling werden aangepast om het geheel een stuk robuuster te maken. Bovendien kan hij schermen met een sleepvermogen tot 120 ton en een specifieke sturing van de schakelovergangen, die dankzij een sensor voortdurend rekening houdt met de belasting. Zo wordt het schakelgedrag steeds afgestemd op de situatie van het moment. Met deze transmissie laat Renault Trucks zijn klanten in de meest extreme omgevingen genieten van de kwaliteiten van een gerobotiseerde transmissie, zowel op comfortvlak als wat het brandstofverbruik betreft. De Optidriver Xtrem-transmissie verbetert ook de tractie van de voertuigen en dus de veiligheid op werfterreinen.

Met het K-gamma, de nieuwe referentie op het vlak van robuustheid, en de Optidriver Xtrem-transmissie biedt Renault Trucks doeltreffende oplossingen voor de meest extreme activiteitensectoren.

Bekijk meer