Nieuws


01.07.2015

Optifuel Challenge 2015

Schrijf u nu in!

MET DE OPTIFUEL CHALLENGE ZOEKT RENAULT TRUCKS DE zuinigste chauffeur VAN 2015

Renault Trucks werkt op alle fronten aan zuinige voertuigen en aan het verlagen van het brandstofverbruik. In het verlengde hiervan organiseert Renault Trucks voor het derde jaar op rij de Optifuel Challenge. Deze editie worden er 2 locaties en 2 weekends voorgesteld. De twee winnaars van deze nationale preselectie mag zich meten met de winnaars van 20 andere landen. Ben jij de zuinigste chauffeur van het jaar ?

In deze wedstrijd moeten alle deelnemers met een Renault Trucks T, die werd verkozen tot ‘International Truck of the Year 2015’, een vast parcours zo zuinig mogelijk afleggen. Om te bepalen welke chauffeur het parcours het beste heeft afgelegd, wordt gebruik gemaakt van Optifuel Infomax. Met deze management tool kan een enorme hoeveelheid data uit het voertuig gehaald worden, waardoor de trajecten van de deelnemers eenvoudig met elkaar kunnen worden vergeleken. Er wordt hierbij niet alleen gekeken naar brandstofverbruik, maar ook naar efficiëntie, veilig weggedrag, anticipatie en correct gebruik van het voertuig.

De ‘International Truck of the Year’ is niet zomaar een truck. Het is een truck die uw rendement verhoogt, zeker met een specialist in zuinig rijden achter het stuur. Chauffeurs kunnen komen bewijzen dat zij er als beste mee overweg kunnen door zich in te schrijven voor de Optifuel Challenge via www.optifuelchallenge.be. De nationale selectie voor België en Luxemburg gaat door van 21 tem 23 augustus aan het Museum Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde en van 28 tem 30 augustus bij Stoll Trucks te Leudelange, Luxemburg. Chauffeurs van beide landen zijn op de twee locaties welkom. Inschrijven kan tot 17 augustus 2015.

“We moedigen via ons netwerk ook grote bedrijven aan, die ook met zuinig rijden bezig zijn, om zich met meerdere chauffeurs in te schrijven”, aldus Guy Gogne, Marketing directeur Renault Trucks BeLux.

Familie welkom
Tijdens de selectieproeven is de ganse familie van harte welkom. Voor de supporters en kinderen zullen er een par leuke activiteiten zijn en bovendien krijgen ze tickets voor het Fietsmuseum in Oudenaarde.

Finale in Lissabon
Er zullen twee winnaars zijn voor de BeLux. Zij nemen het in de herfst van dit jaar op tegen de andere winnaars in een grote internationale finale om de zuinigste chauffeur ter wereld te worden! Wie daar als beste uit komt wint naast prestige ook tal van prijzen. In totaal zijn er 39 finalisten uit 20 landen. De finale zal plaatsvinden in Lissabon, Portugal, van 6 tot 8 oktober. De beste Eco-chauffeur ontvangt vouchers ter waarde van 8000€. Het beste Eco bedrijf ontvangt een Renault Trucks T Optifuel gedurende 12 maanden met full service lease.

Bekijk de film op YouTube: https://youtu.be/khwf0d-seJ0