NIEUWS


15.04.2014

RENAULT TRUCKS BIEDT BIODIESEL AAN OP ZIJN STADSGAMMA

Renault Trucks D biodiesel

Om te beantwoorden aan de groeiende vraag van ondernemingen naar alternatieve oplossingen voor diesel biedt Renault Trucks drie modellen uit zijn stadsgamma aan die compatibel zijn met biodiesel.  De motoren van de betrokken voertuigen kunnen aldus op 100% biodiesel draaien, een brandstof die afkomstig is van hernieuwbare energieën en die volledig uit plantaardige oliën of dierlijke vetten is samengesteld.

Duurzame ontwikkeling is een steeds belangrijker wordende uitdaging binnen de transportwereld, in het bijzonder binnen gemeenschappen maar ook voor de distributie in stedelijke gebieden. Meer en meer ondernemingen waarvan de werkzaamheden het gebruik van voertuigen in de stad vereisen, richten zich naar andere oplossingen dan diesel. Biodiesel, samengesteld uit plantaardige oliën of dierlijke vetten, is zo'n alternatieve oplossing.

Om te beantwoorden aan de verwachtingen van zijn klanten biedt Renault Trucks voortaan op drie modellen van zijn Euro 6-gamma met de DTI5 (240 pk) en de DTI8 (320 pk) twee motoruitvoeringen aan die compatibel zijn met biodiesel, ongeacht of deze 30% biodiesel bevat (B30) of het pure biodiesel betreft (B100). Inzake prestaties bieden de biodieselmotoren hetzelfde vermogen en hetzelfde koppel als hun tegenhangers op diesel.

De betrokken modellen zijn de volgende:D 2.3
- Renault Trucks D Cab 2.1
- Renault Trucks D WIDE
- Renault Trucks C Cab 2.3

Om de ontwikkeling van hernieuwbare brandstoffen aan te moedigen hebben de overheden, en met name de Europese instanties, voorzien om het gebruik van biodiesel in de komende jaren te bevorderen. Met het brede aanbod op drie voertuigen uit zijn gamma beantwoordt Renault Trucks aan een sterke vraag van de gemeenschappen en ondernemingen, en reikt hen hiermee de middelen aan om te beantwoorden aan de vereisten van openbare aanbestedingen die het verplichte gebruik van biodiesel omvatten.

Bekijk meer