NIEUWS


 

09.12.2020

Renault Trucks breidt zijn 100% elektrisch aanbod uit

Om zijn klanten zo goed mogelijk te helpen hun energietransitie te versnellen, breidt Renault Trucks zijn 100% elektrisch aanbod uit. Het aanbod aan batterijvarianten van middelgrote elektrische voertuigen wordt diverser: de Renault Trucks D en D Wide Z.E. kunnen voortaan uitgerust worden met batterijpacks van 66 kWh. Het bedrijfsvoertuig Renault Trucks Master Z.E. is voortaan ook verkrijgbaar in een versie van 3,5 ton.

De voertuigen van het Z.E.-gamma van Renault Trucks bevorderen de luchtkwaliteit en zijn geruisloos. Ze bieden toegang tot alle stadszones, zelfs wanneer het verkeer er slechts beperkt toegelaten is.

Om de energietransitie van de transporteurs te vergemakkelijken, beschikt Renault Trucks over een aanbod van 100% elektrische voertuigen op maat, van 3,1 tot 26 ton MTM met een rijbereik tot 400 km.

Renault Trucks D en D Wide Z.E. zijn uitgerust met batterijen van 66 kWh

Batterijen vertegenwoordigen een belangrijk deel van de aankoopprijs van een elektrische vrachtwagen. Voor Renault Trucks gaat het er dus niet om systematisch het maximaal beschikbare rijbereik aan te bieden, maar om die af te stemmen op de behoeften van zijn klanten. Een aanbod op maat dat perfect aansluit bij het gebruik en tegelijk het nuttige laadvermogen en de economische competitiviteit van de transporteurs behoudt.

Zo biedt de constructeur nieuwe rijbereik-varianten voor de Renault Trucks D en D Wide Z.E. Tot nu toe zijn ze uitgerust met lithium-ionbatterijen van 50 kWh, maar voortaan kunnen ze batterijen van 66 kWh krijgen. Vijf configuraties zijn mogelijk, tot maximaal zes batterijpacks van 66 kWh voor de Renault Trucks D Z.E., goed voor een rijbereik van 400 km.