NIEUWS


22.10.2014

RENAULT TRUCKS D OPTIFUEL

DISTRIBUTIE MET EEN LAGER BRANDSTOFVERBRUIK

Na de volledige vernieuwing van het Distributie-gamma stelt Renault Trucks de Renault Trucks D en D WIDE Optifuel voor. De modellen werden geoptimaliseerd voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik en worden standaard uitgerust met systemen die het verbruik terugdringen. Klanten kunnen bovendien gedurende een bepaalde periode gebruikmaken van Optifleet, de fleet management-oplossing van Renault Trucks, waarmee ze de rentabiliteit van hun wagenpark kunnen verhogen.

Voor ondernemingen uit de wereld van de distributie is het brandstofverbruik van het wagenpark en de opvolging daarvan een steeds belangrijker punt. Om daarop in te spelen brengt Renault Trucks een Optifuel-versie van de modellen Renault Trucks D en D WIDE op de markt. De Optifuel-versie wordt gecombineerd met technologie en diensten die het brandstofverbruik doen afnemen, zoals Optifleet, de fleet management-oplossing van Renault Trucks.

De Renault Trucks D en D WIDE Optifuel (beide met geautomatiseerde Optitronic- of Optidriver-versnellingsbak)D optifuel hebben een uitgeschakelde Power Mode, waardoor de trucks in een brandstofzuinige rij modus blijven, ongeacht de druk op het gaspedaal. Ze zijn ook voorzien van de automatische motorstopfunctie die de motor na 3 of 5 minuten stillegt wanneer de truck stilstaat en de handrem ingeschakeld is, waardoor niet onnodig diesel wordt verbruikt. Afhankelijk van hoe de trucks worden ingezet, en de sector waarin de klant actief is, zijn de Renault Trucks D en D WIDE Optifuel als optie beschikbaar met een dakspoiler om de aerodynamica te verbeteren, nieuwe Michelin-banden die ontwikkeld werden voor een lage rolweerstand en dus het brandstofverbruik verminderen, en de Optifuel Training, een training die chauffeurs rationeel leert rijden.

Naast de fuel eco-modus, de geautomatiseerde Optidriver-versnellingsbak en de geïntegreerde cruise control is de Renault Trucks D WIDE ook nog voorzien van Optiroll, een functie die de truck in omstandigheden waar dat kan, maximaal laat profiteren van de inertie van de truck en zo het brandstofverbruik verlaagt. Het systeem bewees al zijn deugdelijkheid in de trucks voor de lange afstand.

Bovenop de hoger vermelde technische voorzieningen zijn de Renault Trucks D en D WIDE Optifuel ook nog voorbereid voor bijkomende diensten die het brandstofverbruik kunnen doen afnemen.

Zo worden de Optifuel-modellen uitgerust met een telecommunicatiemodule voor Optifleet, de fleet management-oplossing van Renault Trucks, waarmee klanten de rentabiliteit van hun wagenpark kunnen verhogen. Met de module krijgen klanten via een beveiligd web portaal of via e-mail per voertuig en per chauffeur alle belangrijkste informatie waarmee de door de fleet managers vastgelegde targets voor rationeel rijden kunnen worden opgevolgd.

In de praktijk combineert Optifleet in de Renault Trucks D en D WIDE twee Optifleet-modules: de Check-module, waarmee het gemiddelde brandstofverbruik en gegevens als het gebruik van het rempedaal en de motorrem/retarder kunnen worden gevolgd, en de Map-module, voor geolocatie in real time en de analyse achteraf van de rendabelste routes.

Tot slot zijn de Renault Trucks D en D Wide Optifuel, net zoals alle andere modellen uit het gamma, compatibel met het complete Optifuel Infomax-pakket, software voor het meten en analyseren van het brandstofverbruik. Het pakket is uniek op de markt en vormt de perfecte aanvulling op Optifleet. Klanten met een rijinstructeur kunnen dankzij 70 criteria een zeer precieze analyse maken van het brandstofverbruik van een voertuig en op basis daarvan indien nodig een trainingsplan uitwerken voor de chauffeur.

Met de combinatie van Optifleet en Optifuel Infomax heeft Renault Trucks een uniek product dat het volledigste is op de markt, en waarmee zowel kleine als grote wagenparken hun brandstofverbruik kunnen verlagen.

Het Renault Trucks D en D WIDE Optifuel-gamma:

Optifuel-model

Configuratie

GVW

Motor (vermogen)

Renault Trucks D

4x2

12 t

DTI 5 (210 pk)

4x2

16 t

DTI 5 (240 pk)

Renault Trucks D WIDE

4x2

18 t

DTI 8 (280 pk)

4x2

19 t

DTI 8 (280 pk)

4x2

26 t

DTI 8 (320 pk)

 

 

Bekijk meer