NIEUWS


29.09.2016

Renault Trucks en MKR gaan een nieuwe partnerschap aan

Voor Dakar en Silk Way-rally

Renault Trucks en MKR hebben zopas een overeenkomst ondertekend die een in 2010 opgestarte samenwerking nieuw leven inblaast. Voor deze gelegenheid wordt de als rallyvrachtwagen geconfigureerde K520 MKR Adventure, die de zesde prijs in de wacht sleepte tijdens de laatste Dakar-rally, voorgesteld op de stand van de constructeur op het IAA-salon in Hannover.

Het partnerschap van Renault Trucks en MKR werd opgestart in 2010. De constructeur had MKR Technology uitgekozen om de kleuren van het merk te dragen op de circuits. Het Team Renault Trucks / MKR Technology, geleid door Mario Kress, behaalde toen de titels van Europees vicekampioen 2011 en van Europees kampioen 2010 en 2012 per team.

Onlangs stelde MKR zich een nieuwe uitdaging door deel te nemen aan de Libya-rally (Marokko), de Dakar-rally en de Silk Way-rally, drie nieuwe wedstrijden waarin de vrachtwagens in extreme omstandigheden op de proef gesteld kunnen worden.

Tegenwoordig is Renault Trucks vooral geïnteresseerd in deze off-road- en rally raid-activiteiten, aangezien MKR Adventure op extreem moeilijke terreinen evolueert, die de constructeur, onder meer dankzij zijn grote ervaring in Afrika, goed kent. Via dit partnerschap verrijken de teams Renault Trucks en MKR elkaar wederzijds met technische en technologische kennis, vooral met betrekking tot de motoren en de aandrijflijn van de vrachtwagens.

De K520 4x4 MKR Adventure, bestuurd door Pascal de Baar, nam in 2016 deel aan de Dakar-rally (6e positie) en de Silk Way-rally (7e positie). Hij beschikt over 1050 pk en een koppel van 4200 Nm. In overeenstemming met de wetgeving bedraagt zijn topsnelheid 140 km/u. Hij wordt tentoongesteld op de stand van Renault Trucks tijdens de 66e editie van het IAA-salon in Hannover.

Bekijk meer