NIEUWS


12.06.2018

Renault Trucks maakt een flinke terugkeer bij de groep Laurenty

Bestelling 18 Renault Trucks

In een tijdspanne van een klein jaar bestelde de groep Laurenty 18 Renault Trucks. Zeven daarvan worden reeds ingezet door het bedrijf. Tot de grootste tevredenheid van Dominique Louis, Directeur van Laurenty Balayage en Laurenty Espaces Verts.

Sinds het begin gespecialiseerd in onderhoud en reiniging heeft de Laurenty Group zijn dienstverlening in de loop der jaren gediversifieerd. De activiteiten zijn vandaag ondergebracht in vijf afdelingen. Wat die activiteiten zelf betreft gaat dat van het reinigen van agro-voeding productielijnen tot het verwijderen van asbest, via het plaatsen van hekkens, sneeuwruimen, schilderwerken of het leveren van allerlei sanitaire producten. Een zeer breed gamma van prestaties dus, waardoor globale oplossingen kunnen voorgesteld worden aan de klant.

Terugvallen op Renault Trucks

De nieuwe Renault Trucks zijn bestemd voor de afdelingen Laurenty Balayage en Laurenty Espaces Verts. De zeven reeds geleverde voertuigen zijn 6 Renault Master platformwagens en 1 Renault Trucks C 19 t met 320 pk uitgerust met een veegopbouw. Het zijn de eerste voertuigen van het merk met de ruit om sinds lange tijd hun herintrede te maken in de vloot. Dominique Louis legt ons uit waarom: “Laurenty heeft vroeger reeds veegwagens van Renault Trucks gebruikt en we wensten opnieuw samen te werken met de Franse constructeur naar aanleiding van hun groeiende competitiviteit. De groep heeft daarop besloten de aankopen te groeperen - Master en C in dit geval – bij de concessiehouder Lens Motor. Wij wensten slechts met één gesprekspartner te praten. Die organisatie is des te gemakkelijker omdat de contacten met de concessiehouder uitstekend en zeer open zijn.”

Wat het praktische aspect aangaat wil Dominique Louis de kwaliteit en betrouwbaarheid van de voertuigen onderlijnen, ook al kunnen er nog verbeteringen aangebracht worden om hun gebruiksduur te verlengen in het kader van de activiteiten: “Wat ik alvast kan bevestigen is dat de Renault Trucks C omgebouwd tot veegwagen na vijf maanden gebruik uitstekend voldoet. De grote voordelen? Het comfort, de eenvoud van de instrumenten aan boord en globaal gezien zijn functionaliteit. Het is in ieder geval een voertuig dat sterk gewaardeerd wordt door de chauffeur.” De opbouw van het voertuig gebeurde in Duitsland of Denemarken door gespecialiseerde bedrijven, maar het is Renault Trucks dat zich belast met het opvolgen van de operaties. Laurenty ontving meteen een compleet voertuig.

Een gevoel van zekerheid

Naast 4 Renault Trucks C bestelde Laurenty 14 Renault Master. Een voertuig dat zeer gewaardeerd wordt door zijn gebruikers, zoals Dominique Louis bevestigt: “Ook hier appreciëren de chauffeurs het comfort en de ruimte in de cabine met een gevoel van veiligheid, onder meer dankzij een langere motorkap dan andere bestelwagens in dit segment. De voorkant van het voertuig is imponerend en de chauffeurs hechten daar veel belang aan.”

De Renault Master wordt er gebruikt met een aanhangwagen wanneer er behoefte is om een tractor mee te nemen. Het laadplatform dient zowel om klein materieel mee te nemen als groenafval.

Noteren we nog dat alle nieuwe voertuigen het onderwerp uitmaken van een onderhoudscontract. Bij het aflopen van het contract neemt de werkplaats binnen de groep Laurenty het onderhoud en de reparaties over, waardoor een gebruiksduur mogelijk is van gemiddeld 8 tot 9 jaar.

Bekijk meer