Nieuws


15.07.2015

RENAULT TRUCKS OP MATEXPO

VAN BESTELWAGEN TOT MEERASSER

Van 2 tem 6 september stelt Renault Trucks haar volledige gamma voor op Matexpo, de internationale vakbeurs voor bouwmaterieel in Kortrijk Xpo. Op stand 526 staat naast de trucks voor de zware constructie ook de Master ‘by Renault Trucks’. Op het demoterrein biedt Renault Trucks de mogelijkheid om te rijden met een C6x4 Optitrack kipper en kraan en een K8x6 “halfronde” kipper.

Renault Trucks is ook dit jaar aanwezig op Matexpo in hal 5, stand 526. Op de stand binnen staan drie opgebouwde voertuigen  tentoongesteld. De K 6x4 met afzetbare kipper en een koppelschotel voor dubbel gebruik (RC Herstal) wordt gebruikt in de zware bouw. De Renault Trucks K zal ongeacht de omstandigheden en ongeacht het type terrein (modder, kasseien, hellingen) zijn taken goed uitvoeren. Met 32° heeft hij de beste oploophoek van de markt. Dat alles wordt vlotjes gecombineerd met een toegankelijke cabine die volledig in het teken staat van het dagdagelijkse werk van de bestuurder en het voertuigonderhoud. Het is meer dan zomaar een vrachtwagen: het is hét werkinstrument bij uitstek om de productiviteit te verhogen.

Daarnaast staat de C 6x2 met containerhaaksysteem en slaapcabine (AJK), een robuust uitgevoerde truck voor veeleisende werkzaamheden. Een robuustheid die ook zichtbaar is aan de buitenzijde van het voertuig. De Renault Trucks C garandeert een uitstekend aandrijfvermogen voor toegankelijkheid op allerlei uiteenlopende terreinsoorten; dit dankzij de verhoogde bodemvrijheid en de standaard off-road modus op de geautomatiseerde versnellingsbak. Ook zijn specifieke  modellen voor off road-toepassingen beschikbaar die een nóg grotere wendbaarheid en bodemvrijheid bieden. Met zijn tanks en velgen van aluminium, schijfremmen en aangedreven tandem met enkele reductie of naafreductie biedt de Renault Trucks C een uitstekend nuttig laadvermogen dankzij het geoptimaliseerde leeggewicht. De talrijke montagevoorbereidingen zorgen ervoor dat de carrosseriewerkzaamheden sneller en eenvoudiger verlopen.

Om het aanbod volledig te maken wordt ook een Master ‘by Renault Trucks’ voorgesteld. De Renault Master, verdeeld door Renault Trucks, heeft een klein rood plaatje op de zijdeur met opschrift ‘by Renault Trucks’. Zo weet de klant dat hij kan rekenen op 100% service op maat. Dat wil zeggen dat Renault Trucks de mogelijkheden samen met de klant  uitdenkt om er voor te zorgen dat de bedrijfswagen aangepast is aan de werkzaamheden.

Op het demoterrein biedt Renault Trucks de mogelijkheid om te rijden met een C 6x4 Optitrack kipper en kraan en een K 8x6 “halfronde” kipper. De K 8x6 is met zijn aangedreven vooras en tandem met naafreductie biedt een goed compromis tussen tractie en leeggewicht. Optitrack is een alternatief voor voertuigen met AWD (all-wheel-drive). Door het hydrostatische aandrijfsysteem op de voorwielen kan een voertuig met Optitrack zich vrijmaken uit lastige situaties vanaf 0 km/h.