NIEUWS


02.08.2016

Renault Trucks op Vlaanderen-Ecomobiel op 4/9

Op 4 september in Beveren

Renault Trucks neemt deel aan de eerste Vlaanderen-Ecomobiel dag die op 4 september wordt gehouden. Doel is om mensen bewuster te maken dat het tijd is voor een andere mobiliteit.

Renault Trucks D-CNG op Vlaanderen-Ecomobiel
Renault Trucks neemt deel met een bijzonder voertuig: de Renault Trucks D op CNG (gecomprimeerd aardgas).  Voertuigen die op aardgas rijden stoten vrijwel geen roetdeeltjes uit en geven geen rook of geuren vrij.

Renault Trucks commercialiseert diverse alternatieve oplossingen, waaronder samengeperst aardgas of CNG, een veilige, weinig verontreinigende en volwassen energiebron. De motoren hebben geen Adblue®-systeem meer, stoten vrijwel geen deeltjes uit en geven rook noch geur vrij. Bovendien is hun autonomie in een stedelijke omgeving vergelijkbaar met die van een dieselvoertuig.
Voertuigen op CNG of biomethaan hebben toegang tot zones voorbehouden aan milieuvriendelijke voertuigen die geschikt zijn voor stedelijke omgevingen en bestemd zijn voor distributie of lokale overheden (wegenwerken, huisvuilophaling en leveringen in de stad).

De Renault Trucks D Wide CNG is verkrijgbaar in twee koetswerkuitvoeringen: 4x2 bakwagen, 19 ton, en 6x2 bakwagen, 26 ton, aangedreven door een Euro 6 NGT9 6-cilindermotor met een cilinderinhoud van 9 liter en een maximumvermogen van 320 pk. Hij beschikt over een volledig automatische Allison 3200-versnellingsbak die zich perfect leent voor gebruik op voertuigen voor huisvuilophaling. Service en onderhoud worden uitgevoerd door het uitgebreide Europese Renault Trucks-dealernetwerk.

Vlaanderen Ecomobiel
Vlaanderen Ecomobiel is een burgerinitiatief of burgerbeweging. Het event op 4 september is het resultaat van een engagement tussen diverse bedrijven en standhouders.

Bekijk meer