NIEUWS


06.02.2018

RENAULT TRUCKS START MET VERKOOP ELEKTRISCHE TRUCKS

in 2019

Gesterkt door tien jaar ervaring met volledig elektrische vrachtwagens die in reële gebruiksomstandigheden werden ingezet door partnerklanten, zal Renault Trucks in 2019 een gamma elektrische voertuigen op de markt brengen. Deze zuiver elektrische voertuigen, die zich voornamelijk lenen voor routes in en om de stad, zullen in serie worden gebouwd in de Renault Trucks-fabriek van Blainville-sur-Orne (Calvados).

Elektrische mobiliteit vormt vandaag de dag de centrale pijler van de energiestrategie van Renault Trucks voor duurzaam stadstransport. Emissievrije voertuigen beschermen de luchtkwaliteit en beperken de opwarming van de aarde maar verminderen ook het fileprobleem door stille leveringen in de nachtelijke uren mogelijk te maken. Elektrische vrachtwagens zullen bovendien noodzakelijk worden om toegang te krijgen tot stadscentra.

Uitgebreid getest in de praktijk

Sinds 2009 investeert Renault Trucks aanzienlijke middelen in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van elektrische mobiliteit dankzij partnerschappen met klanten op het terrein. Door verscheidene types van experimentele, zuiver elektrische voertuigen van 12 tot 16 ton in te zetten in reële gebruiksomstandigheden (Speed Distribution voor rekening van Guerlain, Stef voor rekening van Carrefour, Nestlé en de groep Delanchy), heeft Renault Trucks belangrijke informatie verzameld over het gebruik van de voertuigen, het gedrag van de batterijen, de laadinfrastructuren en het onderhoud van elektrische vrachtwagens.

Naast die experimentele vrachtwagens commercialiseert Renault Trucks sinds 2010 ook een elektrisch voertuig van 4,5 ton, de Maxity Électrique: “Door de Maxity Électrique op de markt te brengen hebben we ons distributienetwerk kunnen voorbereiden op de verkoop, het onderhoud en de reparatie van elektrische voertuigen,” aldus François Savoye, directeur van de strategie voor energie-efficiëntie bij Renault Trucks. “In tegenstelling tot 2010 zijn onze elektrische voertuigen vandaag de dag economisch competitief.”

Want naast een beter inzicht in het gebruik en de markt plukt Renault Trucks ook de vruchten van het onderzoeks- en ontwikkelingsvermogen van de Volvo-groep, zijn beproefde technologieën en synergiën tussen de verschillende entiteiten van de groep die zuiver elektrische voertuigen (zoals bussen) ontwikkelen. Zo kon Renault Trucks een aanzienlijke schaalvergroting realiseren om tegen 2019 een gamma rendabele elektrische voertuigen uit te bouwen.

Momenteel wordt er een specifieke lijn voor de bouw van zuiver elektrische vrachtwagens gevestigd in de Normandische fabriek van Renault Trucks in Blainville-sur-Orne.