NIEUWS


03.10.2018

Renault Trucks T 6x2 trekkers voor Delca Logistics

Delca Logistics is een specialist in containervervoer, zowel nationaal en internationaal, aangevuld met distributie, opslag en andere transportactiviteiten. Voor het containervervoer werden 3 nieuwe Renault Trucks T 6x2 trekkers aangekocht en voor snelle distributie opdrachten een Renault Master.

Het bedrijf is sinds 2000 gevestigd in de industriezone LAR te Rekkem, waar de onderneming ook over een rail/road terminal beschikt. Oorspronkelijk werd het bedrijf opgericht in Dadizele in 1980. Containertransport is de hoofdpijler van de activiteiten met een grote aandacht voor intermodaal vervoer. Voor het intermodaal vervoer binnenvaart/weg heeft Delca Logistics immers nog een 2de terminal (RTW River Terminal Wielsbeke) naast de spoorwegterminal in Rekkem. Buiten nationaal en internationaal containervervoer biedt de onderneming ook huiftransporten, groepage, ADR vervoer, distributie, exprestransport, bevrachting en opslag (20.000 m2 opslagruimte in Rekkem).

Verbruik een doorslaggevende factor

Om de transportactiviteiten uit te voeren rekent Delca Logistics op een vloot van circa 100 motorvoertuigen (90 trekkers) en een 180-tal opleggers. De vloot bestaat uit meerdere merken, waaronder een 40-tal van Renault Trucks. De nieuwste Renault Trucks T430 6x2 trekkers hebben een voorloopas (pusher) omwille van de toenemende controle op de gewichtsverdeling, wat bij containertransporten vaak een probleem is. Het zijn de eerste 3-assige trekkers voor het bedrijf. De nieuwe voertuigen zullen hoofzakelijk containertransporten verzorgen van en naar de havens van Antwerpen en Zeebrugge.

“Wij hebben 2 belangrijke redenen voor de aanschaf van Renault Trucks”, verklaart Kristof Delbeeke, één van de beleidsvoerders van het bedrijf. “Enerzijds is er de goede relatie met garage Lernou te Menen, die onze vaste partner is voor Renault Trucks, en anderzijds is er het lage verbruik van de voertuigen. Daarbij kunnen we ook nog wijzen op de goede ervaringen met het merk in het verleden en het comfort van de Renault Trucks T trekkers, die bij onze chauffeurs zeer in de smaak vallen.”

Naast de 3 nieuwe 6x2 trekkers investeerde het bedrijf tevens in een nieuwe Renault Master met gesloten kastopbouw. “Die gaan we inzetten als aanvulling op onze distributievoertuigen om dringende zendingen te verzorgen.”, vult Kristof Delbeeke aan.

Bekijk meer