NIEUWS


24.09.2014

RENAULT TRUCKS T UITGEROEPEN TOT INTERNATIONAL TRUCK OF THE YEAR 2015

Op 23 september 2014 werd de Renault Trucks T verkozen tot Internationale vrachtwagen van het jaar 2015 door de jury van International Truck of the Year, samengesteld uit 25 journalisten van de internationale vakpers. Tijdens de 65e editie van de IAA in Hannover heeft Gianenrico Griffini, de voorzitter van de jury, de vermaarde trofee aan Bruno Blin overhandigd.

RENAULT TRUCKS T, UITGEROEPEN TOT TRUCK OF THE YEAR 2015Met een totaal van 129 punten en een voorsprong van 48 punten op de tweede heeft de Renault Trucks T de vermaarde prijs International Truck of the Year 2015 – vrachtwagen van het jaar 2015 – in de wacht gesleept. De jury, samengesteld uit gespecialiseerde journalisten die 25 internationale tijdschriften vertegenwoordigen, was van mening dat de Renault Trucks T dit jaar de grootste bijdrage aan het goederenvervoer over de weg leverde.

De jury van International Truck of the Year heeft de Renault Trucks T beloond, rekening houdend met verschillende criteria: technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijkwaliteiten, brandstofbesparingen, milieuvoetafdruk en totale eigendomskosten (TCO) van het voertuig. De jury benadrukte de kwaliteiten van de Renault Trucks T, met de vermelding van hoogtechnologische oplossingen inzake aerodynamica en met wat het rij- en rustcomfort voor de bestuurders betreft.

"De Renault Trucks T combineert de kwaliteiten van de voorgaande toonaangevende modellen van het merk met de recentste technologische innovaties uit de wereld van het industriële voertuig", vat Gianenrico Griffini (voorzitter ITOY) samen, "het resultaat is een van de opmerkelijkste lanceringen van de laatste jaren."

Bij de inontvangstneming van de prijs verklaarde Bruno Blin, voorzitter van Renault Trucks: "Ik ben erg blij deze prijs in naam van Renault Trucks in ontvangst te mogen nemen en ik wil deze graag delen met al onze werknemers en ons volledige netwerk, verspreid over de hele wereld. Deze prijs maakt ons trots, en hij zal de kopers van onze vrachtwagens en diegenen die ermee rijden ook trots maken."

Hij voegde er aan toe: "Sinds een jaar is Renault Trucks een nieuw tijdperk binnengestapt met de volledige vernieuwing van zijn gamma. Deze prijs zet de nieuwe identiteit van Renault Trucks op de best mogelijke manier in de verf. Ik ben ervan overtuigd dat de erkenning van de kwaliteiten van de Renault Trucks T door gespecialiseerde, onafhankelijke journalisten uit 25 Europese landen een zwaarwegend argument zal vormen om nieuwe klanten aan te trekken."