NIEUWS


15.09.2014

Renault Trucks T voor containerspecialist Delcatrans

chauffeurs enthousiast

Delcatrans uit Rekkem heeft zopas zeven nieuwe Renault Trucks T 430 T4X2 E6 in gebruik genomen. Daarmee heeft de West-Vlaamse transporteur nu meer dan dertig wagens van de Franse constructeur lopen.

Delcatrans is gevestigd in de industriezone LAR in Rekkem en is gespecialiseerd in containertransport. Het bedrijf vervoert containers van de havens van Antwerpen, Rotterdam en Zeebrugge naar los- en laadplaatsen in de Benelux en Frankrijk. “We hebben in Rekkem een eigen containerterminal en een spoorverbinding met de haven van Antwerpen”, zegt Kristof  Delbeeke die samen met zijn vader Johnny en zijn broer Dieter het bedrijf leidt. Naast containertransport biedt het bedrijf via Delca Logistics ook 15.000 vierkante meter opslagruimte aan.

Delcatrans heeft al Renault Premiums in huis en is daar heel tevreden over. “Ook over de nieuwe Renault Trucks T zijn de reacties van de chauffeurs zeer positief”, zegt Kristof Delbeeke. “Ze waren al enthousiast toen we een demovoertuig in bruikleen hadden. De chauffeurs zijn erg te spreken over de ruime cabine en de zeer goede stoelen.” Bij Delcatrans heeft iedere chauffeur zijn eigen wagen die hij ook mee naar huis neemt, behalve in het weekend. Dan worden de voertuigen gepoetst en onderhouden, en ook dat doet de Rekkemse transporteur volledig zelf.

De keuze viel op de Renault Trucks T 430 T4X2 E6 met de 11-liter motor. “Die is krachtig genoeg voor het werk dat hij moet doen”, zegt Kristof Delbeeke. “En vooral ook heel zuinig. De wagens zijn nog te nieuw om al conclusies te trekken over het verbruik maar de cijfers van het demovoertuig hebben ons al bewezen dat de Renault Trucks T weinig verbruikt.” Om dat verbruik nog te drukken is in alle voertuigen de Powermodus uitgeschakeld.

De wagens zijn geleverd door garage Lernou uit Menen met een waarborg van 5 jaar (of 600.000 kilometer). Het gaat om de Renault Trucks T Sleeper Cab met verlengde cabine en verhoogd dak. Alle voertuigen kregen aluminium wielen die zorgen voor extra gewichtsbesparing. De trekkers zijn uitgerust met automatische xenon koplampen met lichtsensor, koplampverstelling, extra bochtverlichting en koplampsproeiers.