Nieuws


12.05.2016

Renault Trucks T voor het Renault Formule 1 Team

Met Euro 6 DTI 13-motor 520 pk en Fuel Eco-pack.

In de Formule 1 staat Renault Trucks al meer dan 15 jaar zij aan zij met Renault. Voor het seizoen 2016 wordt het transport van de eenzitters en de verschillende motorhomes naar de Europese Grand Prix verzorgd door een Renault Trucks T, die is uitgerust met een Euro 6 DTI 13-motor met 520 pk en een Fuel Eco-pack.

Renault Sport heeft in 2016 zijn comeback gemaakt met zijn eigen Formule 1-renstal, en zet zijn langlopend partnership met Renault Trucks verder. Op de Europese GP’s wordt de logistiek verzekerd door Renault Trucks T, de Internationale Vrachtwagen van het Jaar 2015. Die zijn uitgerust met een Euro 6 DTI 13-motor met 520 pk. De T 520’s zullen de eenzitters vervoeren, de onderdelen en de verschillende onmisbare motorhomes, die ervoor moeten zorgen dat alles op wieltjes loopt voor de stal. En dat op elke GP Formule 1. De Formule 1-fans zullen de goudgele voertuigen (de nieuwe kleur van het Renault Sport F1 Team) kunnen bewonderen in Barcelona, voor de GP van Spanje, de eerste race van het Europese seizoen.

Voor het Renault Sport F1 Team werd de keuze voor deze T 520’s bepaald door “de productkwaliteit en hun innovatie met de integratie van de Euro 6-normen. De actieve veiligheidsfuncties zijn ook een belangrijke evolutie ten opzichte van de vorige Magnum-generatie. En ook de brandstofbesparing is opmerkelijk.”

Deze voertuigen zijn 4x2 vrachtwagens met een Fuel Eco-pack. Dit pack verenigt verschillende intelligente technologieën om brandstof te besparen: een uitgeschakelde power mode, eco cruise control met gecontroleerde uitloopfunctie Optiroll, ontkoppelbare luchtcompressor, stuurpomp met variabel debiet, en automatisch stilleggen van de motor. Het Fuel Eco-pack zorgt voor een besparing van het brandstofverbruik met 4%.

Bekijk meer