Nieuws


07.11.2017

ROTRAFIC LEVERT BINNEN DE 24 UUR MET RENAULT TRUCKS

Renault Trucks D

Transportbedrijf Rotrafic uit Zulte is gespecialiseerd in dagelijkse distributie Benelux en beschikt over uitgebreide opslagmogelijkheden. “We focussen ons vooral op distributie in België en bieden onze klanten een persoonlijke dienstverlening aan”, zegt zaakvoerder Patricia Verbauwhede.

Rotrafic werd opgericht in 1988 door Romain en Firmin Verbauwhede en wordt nu geleid door Patricia Verbauwhede. Broer Manu Verbauwhede staat in voor het magazijnbeheer en vader Romain bekommert zich om het wagenpark.

Rotrafic is nog steeds een familiebedrijf. “Als familiale KMO onderscheiden we ons door een snelle en doortastende aanpak”, zegt Patricia Verbauwhede. “We garanderen dat elk pakket binnen de 24 uur op zijn bestemming binnen België afgeleverd wordt. Door onze jarenlange ervaring werken we nauw samen met onze medewerkers en onze klanten. Een efficiënte planning maken rekening houdend met de wensen van de klanten, de bereikbaarheid van de steden en het respecteren van de rij- en rusttijd van de chauffeurs blijft voor ons een dagelijkse uitdaging.”

E-commerce

Rotrafic richt zich vooral op transporten in de Benelux met het accent op distributie van colli en pallet- en stukgoederen binnen de 24 uur. “De klanten kunnen bij ons ook terecht voor opslag en overslag van goederen. Verder verzorgen we ook rechtstreekse volle vrachten en deelladingen. Op dit moment merken we vooral een toename van de vraag door de invloed van e-commerce, waarbij we grotere ladingen rechtstreeks naar de klant brengen.”

Net als andere bedrijven blijft het ook voor Rotrafic een uitdaging om geschikte chauffeurs te vinden die over voldoende competenties beschikken, binnen de regio wonen en ook nog de Nederlandse en de Franse taal spreken. “Momenteel kunnen we echter rekenen op een vrij stabiele crew. Iedere chauffeur heeft bij ons zijn vast voertuig en vele chauffeurs hebben ook een vaste ronde.”

Al de Renault Trucks worden geleverd en onderhouden door Garage Ampe in Olsene. “Wij hebben vooral distributiewagens van de Renault Trucks D en twee trekkers Renault Trucks T. De vrachtwagens zijn uitgerust met een dagcabine, de trekkers met een slaapcabine. Onze recentste voertuigen hebben allemaal een geautomatiseerde versnellingsbak. De voertuigen worden vervangen als ze zo’n 600.000 kilometer op de teller hebben.”

Bekijk meer