NIEUWS


15.02.2017

Servicechallenge Renault Trucks RTEC 2017

2de editie van de competitie

Editie 2017 van RTEC, de servicechallenge van Renault Trucks, ging zopas van start. 5282 kandidaten uit 49 landen leggen elkaar tot in april het vuur aan de schenen in diverse theoretische proeven. Voor de Belux zijn er 19 teams die deelnemen. In mei 2017 ontmoeten de beste teams elkaar in Lyon voor de grote, internationale finale. Deze competitie heeft als doel om de vaardigheden en knowhow van het Renault Trucks-distributienetwerk op het gebied van service aan te scherpen en in de kijker te zetten.

De tweede editie van de RTEC-challenge (Road to Excellence Championship), gewijd aan aftersales-service en toegankelijk voor het internationale netwerk van distributeurs en herstellers van Renault Trucks, ging zopas van start. 1441 teams uit 49 landen, samen goed voor 5282 deelnemers, schreven zich in voor de preselecties om mee te dingen naar de titel van ‘Beste serviceteam van Renault Trucks’.

RTEC heeft als doel om de knowhow van het Renault Trucks-netwerk te valoriseren door de beste serviceprofessionals ter wereld tegen elkaar uit te spelen. Behalve de competitie tussen de teams en het resultaat ervan, biedt deze challenge deelnemers ook de gelegenheid om hun teamgeest te versterken, hun ervaring te toetsen aan die van andere landen, expertise uit te wisselen en hun vaardigheden uit te breiden om de klanten van Renault Trucks een uitmuntende service aan te bieden.

“De RTEC-challenge zet de kwaliteit en het hoge technische opleidingsniveau van de Renault Trucks-teams overal ter wereld in de verf. Deze tweede editie wordt bovendien een uitzonderlijke uitgave want ze verenigt 2,5 keer meer deelnemers dan de vorige,” aldus Gilles Clément, vicevoorzitter sales bij Renault Trucks.

 

De wedstrijd telt drie delen: twee theoretische manches en vervolgens een praktische proef aan de voertuigen. De teams van het Renault Trucks-netwerk zullen eerst twee reeksen van 35 vragen moeten beantwoorden om hun technische expertise en hun kennis van de instrumenten en procedures van Renault Trucks te testen, en tevens na te gaan hoe ze de relaties met hun klanten beheren. Na afloop van deze theoretische proeven, zullen de 24 beste teams het in mei 2017 opnieuw tegen elkaar opnemen in Lyon, de wieg van het merk Renault Trucks, waar de grote, internationale finale wordt gespeeld. Daar zullen de deelnemers een reeks praktische proeven afleggen in reële omstandigheden in de opleidingswerkplaats van de constructeur.

In 2015 waren het team van Stoll Trucks en Garage Herbeuval onze finalisten. Samen met 17 andere teams uit de Belux strijden zij dit jaar ook weer mee voor een finaleplaats in Lyon. De eerste lokale ronde werd eind januari afgesloten en team ‘Sperto 103’ van Vansteeland Brugge ligt momenteel aan de leiding. Alle teams maken zich nu op voor de tweede ronde die eind februari start.