NIEUWS


 

28.10.2013

Solutrans: De nieuwigheden van Renault Trucks

Gloednieuwe truck: de Renault Trucks D cab 2m

Solutrans: De nieuwigheden van Renault Trucks

Van 19 tot 23 november presenteert Renault Trucks tijdens Solutrans in Lyon het nieuwe Euro 6 gamma en zijn knowhow op het gebied van vervoersoplossingen. Dit nieuwe gamma staat in het teken van efficiëntie en rentabiliteit en bestaat uit de Renault Trucks T, K, C, en D en het gloednieuwe model, de Renault Trucks D cab 2m. Renault Trucks is te vinden in hal 4.2 op een stand van 1300 vierkante meter. Klanten kunnen er ook proefritten maken.

Het nieuwe gamma van Renault Trucks, dat in nauwe samenwerking met vijftig internationale klanten werd ontworpen en ontwikkeld, biedt klanten de ‘perfect tool’ om hun werk goed te kunnen uitvoeren. Renault Trucks ziet de vrachtwagen als een profit center die de klant nooit in de steek mag laten; waar chauffeurs trots op zijn en dat de business van de klant beschermt. Daarom biedt Renault Trucks voor lange afstand, bouw en distributie een volledig vernieuwd vrachtwagengamma aan.

In dit nieuwe gamma is een gloednieuwe truck opgenomen, de Renault Trucks D cab 2m (3,5 – 7,5 ton), die tijdens Solutrans voor het eerst te koop zal zijn. Hij heeft een DTI 3-motor van 150 tot 180 pk die aan de Euro 6-norm voldoet en een handbediende of geautomatiseerde versnellingsbak (bij de uitvoering van 7,5 ton) met 6 versnellingen.

Het nieuwe gamma van Renault Trucks staat in het teken van efficiëntie, robuustheid en rentabiliteit. Daarvoor werd er nauw met de carrosseriebouwers samengewerkt. Op de verschillende stands van de carrosseriebouwers kunnen de bezoekers talrijke voertuigen van het nieuwe gamma van Renault Trucks ontdekken, met een kenmerkende carrosseriebouw die aan alle beroepen is aangepast.

De voertuigen van Renault Trucks zijn zo ontworpen dat ze alle carrosserietypes aan kunnen en dat de carrosseriebouw wordt vergemakkelijkt. De standaardvoorboring en de afwezigheid van elementen die boven het kader uitsteken of van klinknagels op de klinknaad vergemakkelijken het werk van de carrosseriebouwers en verhogen het aantal oplossingen voor carrosseriebouw. De voertuigen zijn ook voorzien om stuurunits en schakelaars te ontvangen die voor de carrosserie bedoeld zijn, met name een nieuwe carrosseriebouwersmodule. Bovendien stelt Renault Trucks chassisschema’s ter beschikking van de carrosseriebouwers. Deze schema’s stemmen met de exacte configuratie van het bestelde voertuig overeen. De carrosseriebouwers beschikken ook over een website met een toegewijde bijstandsservice.

Het nieuwe gamma van Renault Trucks gaat tevens gepaard met hoogwaardige diensten, zodat de klant zijn kosten volledig onder controle heeft. Met de Optifuel Solutions, een aanbod van tools en diensten die bedoeld zijn om het verbruik te verminderen, en de Optifleet-oplossing voor wagenparkbeheer biedt Renault Trucks oplossingen aan die de klant eenvoudig kan toepassen en die onmiddellijke en duurzame resultaten opleveren. Dankzij het brede financierings-, verzekerings- en onderhoudscontractenaanbod stelt Renault Trucks zijn klanten ook in staat om hun budget te beheersen en een maximale mobiliteit van hun voertuigen te waarborgen.

Behalve de Renault Master en de Renault Maxity, waarvoor de Euro 6-norm niet van toepassing is, zijn alle vrachtwagens op de stand van Renault Trucks dus nieuw. Op de stand staat ook een doorsnede van de cabine van de nieuwe Renault Trucks T, zodat bezoekers alle details van de nieuwe cabine van dichtbij kunnen bekijken.

Gepresenteerde voertuigen:

Langeafstandsgamma

  • Renault Truck T Sleeper Cab 460 (trekker 4x2)

Bouwgamma

Zware-bouwgamma

Distributiegamma

  • Renault Trucks D WIDE Cabine 2,3 m 26 ton 6x2 met cryogeengroep (Frappa)
  • Renault Trucks D Cabine 2,1 m 12 ton 4x2, gesloten laadruimte (Renault)
  • Renault Trucks D cab 2 m, maximaal toelaatbaar voertuiggewicht 7,5 ton
  • Renault Master, gesloten bestelwagen 3,5 ton 125 pk