NIEUWS


16.10.2015

Spanje wint de Optifuel Challenge 2015

2 Belgische deelnemers in finale

Op 7 October, hebben 37 chauffeurs uit 20 verschillende landen in Lissabon met elkaar gestreden in de finale van de Optifuel Challenge eco-driving georganiseerd door Renault Trucks.  José Ramón Jano Gago, chauffeur en manager van het Spaanse transportbedrijf Janocargo was de winnaar van de derde editie, voor Vytautas Luotè, chauffeur uit Lithouwen voor het bedrijf Stella Nova en Vitor Pereira, chauffeur voor het portugese bedrijf JLS.

De 37 chauffeurs hebben de wedstrijd gereden achter het stuur van een Renault Trucks T, de “International Truck of the Year for 2015”.  De test bestond uit 2 delen, namelijk een in te vullen vragenlijst mbt economisch rijden om de kennis van de chauffeurs te testen over dit vakgebied, gevolgd door een rit van ongeveer 40 minuten op de openbare weg met de Renault Trucks T Optifuel. Het voertuig beschikte over de nieuwste technologie om zo efficiënt en zo zuinig mogelijk te rijden. Door de Optifuel Infomax software werden de afgelegde weg en de prestaties van de chauffeurs geanalyseerd. Het rij-gedeelte telde mee voor 90% van het resultaat. José Ramón Jano Gago wint voor € 8,000 shopping vouchers en de Janocargo company kan een jaar lang gebruik maken van een full-service rental van een Renault Trucks T Optifuel.

België/Luxemburg had 2 deelnemers in de finale, Gerald Sundermann van Coca Cola Enterprises Belgium strandde net buiten de top 10 op een verdienstelijke 11de plaats en Danny Das van Withofs Transport had te kampen met pech van het navigatiesysteem en moest zich tevreden stellen met een 34ste plaats.

Enkele cijfers mbt de 2015 editie van de optifuel challenge

37 finalisten
20 landen
2,214 bedrijven en 9,000 chauffeurs hebben deelgenomen aan de regionale - en nationale preselecties
470 dagen competitie
2,000 uren gereden

Deelnemende landen: Belgium, Bulgaria, Czech Republic, France, Germany, Great Britain, Hungary, Italy, Poland, Lithuania, Luxembourg, Morocco, Portugal, Romania, Russia, Slovakia, Spain, Switzerland, Tunisia and Turkey.