NIEUWS


20.03.2018

T.D.I. verdeelt grote bandenmerken over Benelux en Frankrijk met Renault Trucks

Excellente service

Renault Trucks vertegenwoordigt meer dan 80% van de vloot van het in Weiswampach gevestigde T.D.I., een onderneming die gespecialiseerd is in het vervoer van banden. Een bewuste keuze die volgens de transportondernemer wordt ingegeven door de ongeziene service van zijn concessiehouder.

T.D.I. is het acroniem van Tyre Distribution International. Het bedrijf is gevestigd in het noorden van het Groothertogdom Luxemburg (Weiswampach) en verdeelt de grote bandenmerken over de Benelux en Frankrijk. Om de operaties in goede banen te leiden, beschikt deze onderneming over een wagenpark van een veertigtal voertuigen, waarvan 26 in eigen beheer: 18 bakwagens, 5 trekkers en 3 bestelwagens. Deze moderne vloot wordt nauwkeurig opgevolgd door een systeem waarbij het gebruik van PDA gecombineerd wordt met ‘Track & Trace’. De klanten van T.D.I. hebben overigens toegang tot deze tool.

“De vloot bestaat onder meer uit 21 Renault Trucks-voertuigen”, vertelt Eric Vandenhaute, vlootbeheerder bij T.D.I. “Onlangs zijn er nog vier nieuwe bijgekomen, meer bepaald vier T 380 P 4x2. Net zoals de andere bakwagens uit onze vloot zullen ze zo’n 100.000 km per jaar afleggen en ca. 8 jaar deel uitmaken van ons wagenpark.”

Op die manier is Renault Trucks goed voor 80% van het totale wagenpark van T.D.I. Dit aantal is de laatste jaren alleen maar toegenomen, en dat heeft voornamelijk te maken met de dealerservice.

“Het personeel van onze concessiehouder weet perfect wat we willen. Die mensen denken mee met ons en proberen ervoor te zorgen dat we zo weinig mogelijk stilstaan. De interventies worden zoveel mogelijk ’s avonds of tijdens het weekend ingepland. Ze stellen vervangvoertuigen ter beschikking en zetten ons op gelijke voet met de grote transportbedrijven.”