NIEUWS


 

01.10.2013

Transport & Logistics Antwerpen

Renault Trucks presenteert nieuw T gamma

RENAULT TRUCKS PRESENTEERT NIEUW T GAMMA OP TRANSPORT & LOGISTICS


Van 15 tot en met 17 oktober is Renault Trucks aanwezig op de tweejaarlijkse beurs Transport & Logistics 2013 in Antwerp expo. De stand (4.175 in hal 4) zal volledig in het teken staan van de in juni geïntroduceerde Renault Trucks T. Bezoekers kunnen tijdens de beurs uitgebreid kennis maken met dit nieuwe langeafstandsgamma.Volledig nieuw langeafstandsgamma

In juni heeft Renault Trucks haar nieuwe Euro 6 gamma gepresenteerd, inclusief één nieuw voertuig voor de langeafstand. De Renault Trucks T werd ontworpen om de transportondernemers het perfecte evenwicht te bieden tussen brandstofbesparing en comfort. Dankzij de aerodynamische vorm van de nieuwe cabine worden de efficiëntie en het lage verbruik van de oude Premium Route en het comfort en het prestige van de Magnum verenigd in één nieuw voertuig. Het gamma beschikt over een verbeterde aandrijflijn met nieuwe Euro 6-motoren en een volkomen nieuwe cabine.

Dankzij het nieuwe ontwerp en de onder een hellingshoek van 12° geplaatste voorruit is de Cx-waarde met 12% verbeterd. In combinatie met de nieuwe aandrijflijn haalt het lange afstandsgamma hiermee de laagste verbruikscijfers van de markt: tot 5% lager dan de voorgaande generatie. En dit ondanks de opgelegde vereisten van de Euro 6-norm.

Dankzij talloze innovaties is de bestuurdersplaats een efficiënte en comfortabele werkruimte. Met een breedte van 2,5 meter is de cabine van de Renault Trucks T ruimer en comfortabeler. De bedden zijn voorzien van matrassen met een schuimvulling van hoge kwaliteit. Het voorste deel van het bovenbed kan omhoog worden geklapt, waardoor er extra opbergruimte ontstaat. Het stuurwiel is in drie richtingen verstelbaar en de kleurendisplay van 7 inch behoort tot de grootste in de markt.

Beursactie

Tijdens Transport & Logistics kunnen bezoekers profiteren van de Optifleet actie. Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe gamma biedt Renault Trucks haar klanten een gratis Optifleet proefperiode aan. Op aanvraag wordt het fleet managementsysteem gedurende vijf maanden gratis geactiveerd op alle Renault Trucks voertuigen van de T, C en K range met DTI 11- of DTI 13-motoren die voor 31 december 2013 besteld worden. Met Optifleet kan de wagenparkbeheerder in real-time voertuigen localiseren, trajectgeschiedenis analyseren, de technische gegevens en het brandstofverbruik van het voertuig monitoren en rij- en rusttijden in de gaten houden. Met de optionele module Link kan de wagenparkbeheerder tevens met chauffeurs communiceren.