NIEUWS


25.04.2017

Transport Michiels creëert echte meerwaarde in hun nichesectoren

Vloot bestaat al uit 30% Renault Trucks

Transport Michiels beschikt over een zeer uitgebreid wagenpark met 120 trekkers, een twintigtal lichte bedrijfsvoertuigen, 34 kraanwagens en 390 opleggers. Na drie jaar bestaat hun vloot al voor 30% uit Renault Trucks. Dat gaat van standaard trekkers en opleggers tot vrachtwagens met kranen van twaalf tonmeter tot honderd tonmeter erop.

Transport Michiels is al dertig jaar klant bij Van Hove Garages. “We kennen iedereen daar persoonlijk”, vertelt zaakvoerder Boni Michiels. “Net als Transport Michiels is Van Hove een familiebedrijf, met een rechtstreeks aanspreekpunt. En de beslissingslijnen zijn er kort. Er wordt altijd meteen naar een oplossing gezocht. Die parallellen met ons bedrijf zijn heel belangrijk voor ons.”

Zo belangrijk dat, toen Van Hove Garages drie jaar geleden overschakelde van Mercedes naar Renault Trucks, Transport Michiels ook gewoon mee de overstap maakte.

Overstap naar Renault Trucks

“Na drie jaar bestaat onze vloot al voor 30% uit Renault Trucks”, licht Boni toe. “Dit gaat van standaard trekkers en opleggers tot vrachtwagens met kranen van twaalf tonmeter tot honderd tonmeter erop. Maar we hebben ook diepladers en uitschuivers. En een paar Renault-trekkers speciaal uitgerust met kleinere wielen om de laadvloer lager te leggen en meer laadruimte te creëren. We rijden immers ook met hoge containers en opleggers met kooiapen achteraan. Het gamma van Renault Trucks biedt voor al onze transportbehoeften een uitstekende oplossing. Onlangs werden 17 nieuwe Renault Trucks besteld, waarvan er nu reeds 7 in dienst zijn genomen.”

Meerwaarde voor onze klanten

Transport Michiels beschikt over een zeer uitgebreid wagenpark met 120 trekkers, waaronder een twintigtal lichte bedrijfsvoertuigen en 34 kraanwagens, en 390 opleggers. Er werken in totaal 233 mensen rechtstreeks, en nog eens zo’n 25 onderaannemers. En er ligt een magazijn van 23.000 m2 op de site in Hulshout.

“We zijn begonnen als zuivere transporteur in 1982, maar anno 2016 willen we meer zijn. Dat is namelijk de toekomst van logistiek in België. Wij hebben beslist om ons te focussen op een aantal specifieke niches, en in die niches meerwaarde voor onze klanten te creëren, via onder andere opslag, value added logistics en logistieke consultancy”, verduidelijkt Boni.

Voedingsindustrie

“Zo zijn we in de voedingsindustrie gekend voor het transport van bakkersbloem in zakken. Onze chauffeurs dragen de zakken zelf nog binnen bij de bakkerijen. Ook een aantal grote multinationale voedingsconcerns zijn trouwe klant bij Transport Michiels. Om hen op hun wenken te kunnen bedienen beschikken we over 24 koelvrachtwagens. “

Maar ook vervoer van dierenvoeding is een belangrijke pijler voor Transport Michiels. “We verzorgen de hele logistieke dienstverlening voor een groot Zweeds bedrijf gespecialiseerd in dierenvoeding. De productie gebeurt grotendeels in België. Wij gaan het product ophalen bij de producenten en stockeren het dan hier in Hulshout. Daarna verdelen we het zelf over de hele wereld.”

De bouw zit in de lift

Met zoveel kranen in het wagenpark mag het niet verbazen dat de bouwsector eveneens een belangrijke groeimarkt is voor Transport Michiels. Zo wordt het bedrijf vaak ingeschakeld voor het verplaatsen van torenkranen of voor het transport van bouwmaterialen tussen producent, bouwmateriaalhandel en werf.

En dan zijn er nog de personen- en goederenliften. “Een groot gedeelte van de liften die in België geïnstalleerd worden, staan bij ons in Hulshout gestockeerd. Dankzij ons uitgebreid wagenpark kunnen we deze liften over heel België, Luxemburg en Noord-Frankrijk vervoeren. We verzorgen de volledige logistiek voor twee grote spelers in België. We halen de liften op in het buitenland, stockeren ze, voegen er indien nodig typisch Belgische onderdelen aan toe en brengen ze dan kant-en-klaar naar de werf.

Tenslotte wil Transport Michiels ook zijn aandeel in het afvaltransport nog verder uitbouwen.

Super Best Dealer of the Year

Om herstellingen aan het wagenpark op te vangen, heeft Transport Michiels een eigen garage voor het kleinere onderhoud. Maar alles wat met de motor, de versnellingsbak en de aandrijving te maken heeft, gaat naar Garage Van Hove in Berlaar. Van Hove Garages heeft ook vestigingen in Herent, Wommelgem en sinds kort is daar nog Beveren-Waas bij gekomen. Of we tevreden zijn over de samenwerking met Van Hove? We zijn al dertig jaar klant, dat zegt genoeg. En ze hebben in 2016 de “Super Best Dealer of the Year” van Transportmedia gewonnen. Die win je natuurlijk niet zomaar.

Bekijk meer