NIEUWS


16.03.2017

Transports Carlier bevestigt vertrouwen in Renault Trucks

Kwaliteit voertuigen en serviceniveau dealer

Al twee jaar bestaat het voertuigenpark van de Luxemburgse vervoerder Alain Carlier merendeels uit Renault Trucks. Een keuze die wordt gerechtvaardigd door de kwaliteiten van de voertuigen maar ook door het niveau van de service die door concessiehouder Stoll Trucks wordt aangeboden.

Transports Carlier is gevestigd in Bascharage en is gespecialiseerd in de nationale en internationale distributie van medisch en huishoudelijk gas, koerierdiensten, internationaal vervoer, bevrachting en logistieke prestaties. Deze activiteit steunt op 39 vrachtwagens en trekkers waarvan er 24 van het merk Renault Trucks zijn: 14 T460, 8 Midlum 12 t en 2 Premium. Bij de oprichting van de zusteronderneming van Transports Carlier in Frankrijk (Briey), in antwoord op de inwerkingtreding van de wet Macron over de cabotage, werden vier extra T460 aangekocht.

“Ik rijd al lang met Renault Trucks, maar er was een ander merk dat beter vertegenwoordigd was in mijn voertuigenpark”, erkent Alain Carlier. “Toen ik een groot aantal voertuigen die aan het einde van hun levensduur waren gekomen, moest vervangen, deed ik een offerteaanvraag. Renault Trucks kwam daarbij als beste uit de bus. De prijzen waren aantrekkelijk en de klantenservice die me door concessiehouder Stoll Trucks (Leudelange) werd aangeboden, kon door de andere merken niet worden geëvenaard. Dit serviceniveau wordt elke dag bevestigd door de snelle reacties van de garage en de kwaliteit van haar prestaties.”

Adviezen van op het terrein

Omdat hij beseft dat zijn chauffeurs de motor van zijn bedrijf zijn, besteedt Alain Carlier veel aandacht aan hun welzijn. Daarom liet hij hen de T460 testen voordat hij tot de aankoop ervan overging. “Mijn chauffeurs waren gewoon aan comfortabele trekkers, uitgerust met ruime cabines. Toen ze kennismaakten met de Night & Day van de T460 waren ze in de wolken over het beschikbare volume en de ergonomie.”

Voor de wijze van verwerving geeft Alain Carlier de voorkeur aan financiële leasing op 4 jaar met buyback. Sommige voertuigen zijn echter op lange termijn gehuurd. “Ik ben vooral op zoek naar een combinatie tussen goede voorwaarden en een gemakkelijk beheer. Zo komt het dat ik, toen Stoll Trucks me voorstelde om voor mijn recentste aankopen via de financiële afdeling van Renault Trucks aan te kloppen, ik daarop ben ingegaan. Deze oplossing voorkomt dat ik moet onderhandelen met mijn bank en bespaart mij veel administratieve rompslomp.”

Na de opening in Frankrijk zullen de volgende ontwikkelingen van Transports Carlier zich op België richten. Er zal een voertuigenpark speciaal voor de distributie worden geënt op haar structuur Carlier Logistique Sprl (Les Bulles).

Bekijk meer